До 12 август КЕВР ще обяви решението си за цената

...
До 12 август КЕВР ще обяви решението си за цената
Коментари Харесай

До 12 август КЕВР ще обяви решението си за цената на газа

До 12 август КЕВР ще разгласи решението си за цената на газа.

Това сподели ръководителят на Комисията за енергийно и водно контролиране Иван Иванов на брифинг. Ръководството на КЕВР е поискало спешна среща със служебния министър на енергетиката Росен Христов.

„ Изключително тежката обстановка, обвързвана с високите цени, задейства КЕВР да потърси нормативни промени, които да подсигуряват, че публичният снабдител „ Булгаргаз ”, на правилото на минимални разноски за доставка, ще обезпечи тези количества за контролирания пазар ”, съобщи Иванов.

Той разясни, че този пазар включва два сегмента: газоразпределителните сдружения и топлофикациите – сдружения, които имат лиценз за произвеждане на топлинна сила.

По думите на ръководителя на КЕВР ограниченията, които се надяват да подхващат, както и вярата да намалеят интернационалните цени на газа, няма да разрешат промяна в цената на топлинната сила.

„ В момента обаче има доста сериозна разлика сред прогнозната годишна пазарна цена, избрана в решението на Комисията, която е 120 лева./мегаватчас и тази, която е сега препоръчана в заявката на „ Булгаргаз ”, която е 297 лева за мегаватвас ”, акцентира Иванов.

Според него е належащо да се търсят стъпки към подписване на дълготрайни контракти за доставка на природен газ. Това би довело до непоклатимост, предвидимост и успокоение както за бизнеса, по този начин и за битовите консуматори, добави ръководителят на КЕВР.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР