До 11 ноември се предвижда да завърши обновяването на хоризонталната

...
До 11 ноември се предвижда да завърши обновяването на хоризонталната
Коментари Харесай

Приключва обновяването на маркировката на пътя Елисейна - Своге - Нови Искър

До 11 ноември се планува да приключи обновяването на хоризонталната маркировката на път II-16 Елисейна - Своге - Нови Искър. Това оповестиха от пресцентъра на Агенция "Пътна инфраструктура " (АПИ).

Подновена е осевата линия в сектора сред Своге и Нови Искър, а през днешния ден и на следващия ден ще се поставят крайните ленти. Необходимо е водачите да карат деликатно и да съблюдават пътната сигнализация. За възстановяване видимостта на водачите и повишение сигурността на придвижване е отстранена крайпътната растителност в сектора от пътя сред Своге и Нови Искър, а сега се отстраняват и храстите в правата сред Елисейна и Своге.

Извършваните действия са част от ограниченията, които АПИ подхваща за подготовката на пътната мрежа за зимата.

Подменени са и повредените ограничаващи системи по второкласния път. Не е заменена само мантинелата в региона на пътния случай край Своге. Според Правилника за използване на Закона за пътищата - член 48, т. 1, писмен знак „ б “, в урбанизираните територии за обитаемоте места до 100 000 души, каквато е и община Своге, Агенция „ Пътна инфраструктура “ дава отговор за поддържането на платното за придвижване - т. е. от бордюр до бордюр.

Отговорност на съответната община са тротоарите, подземните уреди, велосипедните алеи, паркингите, пешеходните подлези, осветлението и крайпътното озеленяване отвън платното за придвижване на републиканските пътища в обитаемоте места.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР