До 100 килограма твърди битови и строителни отпадъци ще имат

До 100 килограма твърди битови и строителни отпадъци ще имат ...

Асеновградчани могат да депонират безплатно до 100 кг мебели и строителни отпадъци.

До 100 килограма твърди битови и строителни отпадъци ще имат право да депониран на ден на специална площадка гражданите на Асеновград. А общото дневно количество, прието в звеното, не трябва да надхвърля 1 тон. Това решение взе Общинският съвет в града. Условието е въз основа на решение от Регионална инспекция по околната среда и водите (РИОСВ) - Пловдив, според което е определено количество на разделно събраните отпадъци в размер на 300 тона годишно. Депото на Асеновград е разположено на изхода на града в посока село Боянци.
Препоръчително е предварително да се позвъни, за да се провери дали не е изчерпано допустимото дневно количество за депониране. Номерът, на който асеновградчани могат да се свържат с депото, е 0884 660 525. Площадката за безплатно депониране е изградена в приемната зона на Депото за твърди битови отпадъци в града. Разположена е на площ от 500 квадратни метра и разполага с 4 съда от тип "гондола", всеки от които е с вместимост 4 кубика.
Безплатно ще се приемат, но само от граждани, едрогабаритни и строителни отпадъци. В това число влизат фотьойли, дивани, матраци и други мебели от домакинството, както и тухли, керемиди, плочки, фаянсови и керамични изделия. Отваряне на подобен обект за ползване от граждани се е наложило заради голямото количество стари мебели и строителен отпадък, оставяни до контейнерите за битови отпадъци, съобщават от общинската администрация в Асеновград. Освен това, на различни части в града се образуват и много нерегламентирани замърсявания, което допълнително допринася за усложняване на сметопочистването.

Източник: actualno.com