До 100 000 канадци биха могли да умрат, освен ако

...
До 100 000 канадци биха могли да умрат, освен ако
Коментари Харесай

Канада пред 3 сценария за коронавируса

До 100 000 канадци биха могли да умрат , в случай че не се приложи мощен надзор за закъснение на разпространяването на COVID-19. За това предизвестиха канадските здравни управляващи.

За първи път формалните лица показаха национални данни за заразяване и гибел по три модела - строги ограничения за надзор като обществено разграничаване, по-слаби или никакви ограничения .
 Amazon ще помогне на Канада в разпространяването на медицински консумативи
Amazon ще помогне на Канада в разпространяването на медицински консумативи

Отава взема ограничения против пандемията

Длъжностните лица подчертаха, че цифрите въз основа на наличните данни могат да се трансформират, защото обстановката е динамична и статистиката се трансформира.

" Данните и моделите могат да оказват помощ на канадците да видят по какъв начин нашите групови старания... могат да дефинират траекторията на пандемията COVID-19 в Канада ", съобщи основният чиновник по публично здраве доктор Тереза ​​Там на конференция в четвъртък.

При строги ограничения прогнозният брой на жертвите ще бъде сред 11 000 при 2,5% от инфектираните канадци и 22 000, в случай че процентът на инфекцията доближи 5%.
 Скок с 21% на умрелите от COVID-19 в Канада
Скок с 21% на умрелите от COVID-19 в Канада

Броят на случаите е повишен до 10 132 от 9 017 души за денонощие

Строгите ограничения включват постоянно миене на ръцете, стоене у дома като се изключи пътувания един път седмично, с цел да купите хранителни артикули и да получите предписания и спазвате отдалеченост от най-малко 1,5 метра.

" Ще би трябвало да бъдем дисциплинирани " , съобщи министър председателят Джъстин Трюдо на конференция след публикуването на цифрите. " Така ще спасим живота. "
 Канада подкрепя бизнеса при загуби от 30%
Канада подкрепя бизнеса при загуби от 30%

Поемат се и до 75% от заплатите на чиновниците

Ако ограниченията не бъдат спазени, процентът на инфекцията може да бъде 25%, а смъртните случаи могат да доближат 100 000. Без никакви старания за надзор до 80% от канадците могат да бъдат инфектирани, а 300 000 ще са смъртните случая .

" Тези страхотни цифри ни споделят, че би трябвало да създадем всичко допустимо, с цел да останем в модела на ръководство ", сподели Там.

Д-р Хауърд Ньо, заместител основен държавен чиновник по опазването на здравето, съобщи, че първата вълна на вируса ще продължи до лятото, само че ще има месеци на огнища след върховете на вируса, което значи, че ще би трябвало да продължат строгите ограничения за надзор.

" Това ще бъде новото обикновено ", сподели Трюдо, " до момента в който не бъде открита ваксина. "
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР