До 10 септември 2022 г., 21 дни преди изборния ден,

...
До 10 септември 2022 г., 21 дни преди изборния ден,
Коментари Харесай

До 10 септември ЦИК трябва да обяви избирателните секции в чужбина

До 10 септември 2022 година, 21 дни преди изборния ден, Централната изборна комисия (ЦИК) би трябвало да дефинира страните и местата, в които ще се образуват секции за гласоподаване отвън страната. Това стана известно на днешното съвещание на изборната комисия.

ЦИК дефинира и по какъв метод ще се номерират секциите в чужбина. Съгласно решението на ЦИК номерата ще се състоят от девет числа, групирани във типа АА Вътрешни войски Секретен сътрудник ХХХ, където: АА е цифрата 32; Вътрешни войски е номерът на страната, в която ще се гласува; на мястото на Секретен сътрудник се изписват нули; ХХХ е номерът на секцията за гласоподаване отвън страната в съответната страна и съответното място.

Също по този начин ЦИК утвърди и мостри на указателни табели и табла за районните и секционните изборни комисии, мостри на отличителни знаци на покровители, наблюдаващи, анкетьори и представители на партии, обединения и инициативни комитети, както и мостри на отличителни знаци на членовете на секционните изборни комисии в изборния ден.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР