До 10 май се удължава затварянето на Софийския университет “Св.

...
До 10 май се удължава затварянето на Софийския университет “Св.
Коментари Харесай

Занятията в Софийския университет - отменени до 10 май

До 10 май се удължава затварянето на Софийския университет “Св. Климент Охридски ”. Преустановени са всички лекции и събития в Алма Матер. Изключение ще има единствено за планувани държавни изпити, отбрани на дипломни работи и дисертации, когато не могат да бъдат отсрочени.
Първоначално лекциите в СУ бяха прекратени единствено за седмица, само че след това срокът беше продължен до края на март поради създалата се изключителна обстановка в страната.

Новата заповед на ректора проф. Анастас Герджиков е за по-голяма отбрана от ковид. До края на нейното деяние занятията би трябвало да се организират неприсъствено – отдалечено.

По проект пропуснатите занятия трябваше да бъдат наваксани, само че не е ясно по какъв начин ще стане това в границите на общоприетата образователна година. Не е изключено по някои специалности студентите да учат и през лятото.

Факултетните препоръки и Академичният съвет ще организират съвещания и ще гласоподават онлайн.

Продължава онлайн приемането на заявки за явяване на изпити в първата кандидатстудентска сесия. Кандидатстудентска акция продължава по оповестения график, в случай че епидемиологичната обстановка и рекомендациите на Националния действен щаб не наложат друго.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР