До 10-ина дни очаквам да бъде възстановена работата по ремонта

...
До 10-ина дни очаквам да бъде възстановена работата по ремонта
Коментари Харесай

Фандъкова се извини за замрелия ремонт на Западния парк със сгрешен проект

До 10-ина дни чакам да бъде възобновена работата по ремонта на Западен парк, даде обещание кметът Йорданка Фандъкова през днешния ден по Българска национална телевизия. Така тя отговори на въпросите, сложени от репортажа " Ремонтът на Западен парк – не е хубаво и няма да е готово скоро ", оповестен през вчерашния ден в в " Дневник " след сигнал на " Спаси София ". Из разкопаните алеи на никое място няма служащи на компанията реализатор " Галчев инженеринг ", а жители споделиха, че от началото на ремонта са виждали най-вече по 5-6 служащия на обекта.

" Цяло лято е разкопано, само че имаше проблем с плана ", изясни повода кметът. Ремонтът стартира на 6 юни 2018 година и трябваше да приключи тъкмо след година на същата дата. Общинската фирма-надзорник на обекта " Софинвест " призна 118 дни, неподходящи за работа. Така формалната последна дата бе преместена за 10 декември.

В момента и този период не е ясно дали ще бъде спазен, защото казусът с плана на зоната към входа на парка от бул. " Сливница " още не е решен. Той породи на 2 юли, когато се оказа, че покрай арката на входа минава магистрален тръбопровод за жк " Люлин " и градежа на нови фундаменти на козирката на входа върху него е рисково. Досега " Проджект планинг енд мениджмънт " ООД, създател на плана, още не го е поправила.

" Предстои препроектирането му и основният проектант (на София Здравко Здравков) към този момент координира тази активност, с цел да може по-скоро да се възвърне работата. На финала е ", сподели Фандъкова пред Българска национална телевизия.

Тя не изясни за какво, поради този непълен проблем близо два месеца е спрян целият ремонт, който се прави върху 530 дка алеи и площадки от общо 2000 дка повърхност на Западния парк. Финансирането е в размер на 10.9 млн.лв. по оперативна стратегия " Региони в напредък ".

Според контракта сред възложителя Столична община и изпълнителя " Галчев инженеринг " би трябвало да се благоустрои представителната част на парка, в която има построена инфраструктура. Тя обгръща зоната сред бул. " Сливница " и бул. " Царица Йоанна " и от жп линията София-Перник до река Суходолска.

Трябва да бъдат актуализирани настилките на алеите, да се изградят нови детски площадки, а цялото парково обзавеждане да се подмени. Предвидено е ново осветяване и видеонаблюдение в тази част на парка.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР