До 10 години всички училища ще учат в една смяна.

...
До 10 години всички училища ще учат в една смяна.
Коментари Харесай

Красимир Вълчев: До 10 г. всички училища ще учат в една смяна

До 10 години всички учебни заведения ще учат в една промяна. Това стана ясно от думите на министъра на образованието Красимир Вълчев .
В момента просветителното министерство диференцира периода за прекосяване на всички учебни заведения в България в едносменен режим, като максимален ще бъде срокът в огромните общини – 10 години в София, към 9 години във Варна и така нататък, изясни Вълчев в Русе, представен от " Фокус ".
" Това включва и дострояване на учебни заведения, и понижаване на приема на възпитаници ", добави той.
Вълчев уточни, че приемът на възпитаници няма да бъде понижен в математическите гимназии , като политиката за увеличение на приема ще продължи и в техническите и професионалните гимназии ще продължи.
От следващата година министерството ще финансира действия по ползи, свързани с математически, механически и естествени науки, както и образования по компютърно моделиране още от първи клас, уточни министърът.
" Днешните деца ще са на пазара на труда през 2060 година, когато от ден на ден специалности ще изискват цифрови умения. Затова би трябвало още от първи клас да се свърже творчеството с уменията за програмиране и да бъдат готови цифрови основатели. През идната година при правене на държавния проект банкет ще се подчертава на паралелки с проучване на математика, механически науки и специалности ", сподели той и акцентира, че професионалното обучение и дуалното образование са значими, с цел да се обезпечат експерти за локалната стопанска система.
Преди новата образователна година министър Вълчев моли родителите да изпращат децата си в градина и на учебно заведение с доверие в учителя .
" Трябва да възпитаме децата си да почитат учителя ", сподели министърът и предложи на преподавателите да положат оптимални старания за взаимоотношение с родителите.
Според него въвеждането на електронни дневници ще помогне за построяването на доверие сред учители и родители.
Училището би трябвало да възпитава и в приемливост, когато учи децата на разпоредбите на придвижване по пътищата, сподели министърът във връзка нарастването на часовете по пътна сигурност от тази година.
Той разяснява и продължаващите поправки в редица учебни заведения в страната, като акцентира, че образователната година ще стартира на всички места, без значение от ремонтите.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР