До 10 години в София ще има нов терминал и

...
До 10 години в София ще има нов терминал и
Коментари Харесай

Желязков обеща до 10 г. в София да има нов терминал и писта

До 10 години в София ще има нов терминал и писта . Това сподели по време на чуването в парламентарната комисия по превоз отрасловият министър Росен Желязков.
Избраният концесионер ще би трябвало да заплати на страната 550 млн. без Данък добавена стойност , с цел да влезе в действие договорът му, разясни министърът.
„ Предмет на оценка, който е главният детайл в класирането ще бъдат годишните концесионни хонорари, които не могат да бъдат по-малко от 15 млн. без Данък добавена стойност на година или 10% от всички доходи на летището. Друг значим фактор са вложенията.
Те не могат да бъдат по-малко от 600 млн. като до 10-та година би трябвало да има построен нов терминал и нова писта. Това е наложително условие “, разгласи той и сподели, че офертите на 5-мата претенденти ще бъдат отворени на 9 май , в период не по-малък от един месец ще стане ясно кой ще поеме летището за идващите 35 години.
Желязков акцентира, че летище София е достигнало своя планов потенциал и с цел да може да приема повече самолети и пасажери би трябвало да има повече ръкави и места за паркиране на самолети.
Транспортният министър разгласи още, че до два месеца ще бъдат създадени ограничения за справяне с корупцията в Изпълнителна организация „ Автомобилна администрация “.
„ Какво ще създадем в границите на тези два месеца. Ще бъде изработен съответен разбор на рисковете в другите действия на организацията – лицензии, образуване на изпити за придобиване на дееспособност за ръководство на МПС и контролно и административно-наказателна активност. Ще бъдат препоръчани и структурни промени “, съобщи министърът., цитира БГНЕС.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР