До 10 дни в двата големи курорта Слънчев бряг и

...
До 10 дни в двата големи курорта Слънчев бряг и
Коментари Харесай

Разкриват пунктове за Спешна помощ в „Слънчев бряг“ и „Златни пясъци“

" До 10 дни в двата огромни курорта " Слънчев бряг " и " Златни пясъци " ще бъдат разкрити пунктове на Спешна помощ, които ще работят 24 часа в денонощието , който да поддържат спешността в летните месеци, освен до края на този летен сезон, само че и за идващия. В момента се подписват договорите и се обезпечават пространства ".

Това разгласи в Бургас министърът на опазването на здравето доктор Асен Меджидиев . По думите му е осъществена и инспекции в държавните лечебни заведения в страна, с цел да видя до каква степен е стигнал планът за Спешната помощ.

„ Установих, че измененията и организацията на незабавните обособения се бави. Посетих четири лечебни заведения и открих, че на доста местата ремонтите въобще не са почнали, макар спечелите публични поръчки. Тази стратегия в последната година е безусловно неглижирана.

За тази година ще са нужни 6 млн. лева, за идната над 40 млн. лева, само че в случай че не ги осигурим тези средства ще би трябвало да връщаме и пари по тази стратегия ” , съобщи доктор Меджидиев.

В момента Южното Черноморие се обслужва от 5 коли за спешна помощ , основани в Бургас и три в Созопол, Приморско и Царево.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР