До 10 дни у нас пристигат шефът на групата на

...
До 10 дни у нас пристигат шефът на групата на
Коментари Харесай

Борисов отказа на Меркел България да приема бежанци от Германия

До 10 дни у нас идват шефът на групата на ЕНП в Екологичен потенциал Манфред Вебер и специалисти на немското вътрешно министерство


В тежък и под напрежение телефонен диалог канцлерът на Германия Ангела Меркел е настояла пред премиера Бойко Борисов България да одобри назад бежанци. Министър-председателят ни обаче отказал изрично, с аргумента, че позицията на страната ни е изразявана неведнъж преди, по време на европредседателството ни и след него. Това оповестиха за “Труд ” чудесно осведомени източници, близки до Министерски съвет. Разговорът е извършен тези дни, потвърдиха сбито от държавното управление. В прав текст Ангела Меркел настояла пред премиера Борисов страната ни да стартира да приема назад мигранти по образеца на Гърция.

“Позицията на България остава непроменена ”, безапелационен бил Бойко Борисов.

Припомняме, че южната ни съседка на съглашение, посредством което се разрешава на Германия да връща в Гърция претенденти за леговище преди дни. Така южната ни съседка ще приема назад хората, които са влезнали на територията на Европейския съюз през нейните граници. Според настоящите правила за миграцията на Европейския съюз молбата за леговище би трябвало да се преглежда от управляващите на страната, в която първо е влезнал бежанецът.

Министър ръководителят обаче припомнил на немския канцлер, че неведнъж е настоял Европейски Съюз да дава средства за образуване на hotspot-ове (горещи точки, с краткотрайни центрове в страните, близки до региона на спор, б.р).
 Броят на мигрантите и бежанците, които са пристигнали в Европа през Средиземно море от началото на 2018 година, надвиши 60 хиляди души. Над 1520 са починали или изчезнали, по данни на Международната организация по миграцията от началото на този месец. Броят на мигрантите и бежанците, които са пристигнали в Европа през Средиземно море от началото на 2018 година, надвиши 60 хиляди души. Над 1520 са починали или изчезнали, по данни на Международната организация по миграцията от началото на този месец.
До 10 дни у нас ще дойдат поредно ръководителят на Европейската национална партия (ЕНП) в Европейския парламент Манфред Вебер и специалисти на федералния министър на вътрешните работи Ханс Зеехофер. Предвидено е те още веднъж да огледат оборудванията по границите ни. Точно партията на Зеехофер – Христоянсоциалният съюз, която е съдружен сътрудник на партията на Меркел – Християндемократическият съюз (ХСД), е настойчива Германия да търси способи да връща бежанците в страните, от които са влезнали на територията на Европейски Съюз.

От Министерски съвет се въздържаха да отговорят дали чакат нов напън по време на визитите за приемане на бежанци в България.

Днес от ръководещата коалиция у нас още веднъж обявиха, че България има направена рамкова позиция по промяната за правилник Дъблин, като част от общата промяна на европейската система за леговище.

А на срещата на върха в Брюксел в края на юни министър председателят Борисов предложи подписване на съглашения като договореността с Турция, и с Тунис и Йордания, където бягащите от война да бъдат подслонявани и подпомагани в изнесени центрове. Пак тогава българският министър-председател съобщи, че Европейски Съюз би трябвало да приложи строга система за защита на външните си граници и регистрира нулев напън по българските.

Със 177 гласа “за ”


Предлагаме промяна на Дъблинската система


Безпрецедентна политическа поддръжка получи министър председателят Бойко Борисов по време на дебатите в националното заседание по мигранската рецесия преди началото на лятната почивка на депутатите.

Със 177 гласа “за ” ръководещи и съпротива взеха решение страната ни да може да подписва съглашения за приемане на бежанци назад единствено, след решение на Народното събрание. Народното събрание задължи държавното управление да внесе в националното заседание позиция за общо решение на Европейския съюз по въпросите на миграцията.

А в период до 30 септември 2018 година кабинетът би трябвало да показа предложение на България за промяна на така наречен Дъблинска система за банкет на бежанци и съответно на правилник на Европейския парламент и на Съвета от 26 юни 2013 година, посредством които страните би трябвало да одобряват назад мигранти.

Италия е напът към съглашение с Германия


Атина към този момент подписа договорка да вземе назад преселници


През Гърция си минали над 1 млн. преселници от 2015 година

 Сделката с Гърция е стъпка към възстановяване на миграционната политика на Европейски Съюз, сподели Министерство на вътрешните работи шефът на Германия Хорст Зеехофер. Сделката с Гърция е стъпка към възстановяване на миграционната политика на Европейски Съюз, сподели Министерство на вътрешните работи шефът на Германия Хорст Зеехофер.
Германското вътрешно министерство разгласи в края на предходната седмица, че е сключило договорка с Атина да върне преселници в южната ни съседка, които към този момент са подали документи за леговище в Гърция, а по-късно са влезнали в Германия през границата с Австрия. В подмяна Берлин се ангажира да се заеме със забавянията при събиранията на разграничени фамилии и да предложи повече помощ на Гърция в ръководството на рецесията.

Детайли и детайлности към съглашението се чакат тази седмица след замяна на административни писма сред отрасловите министерства, които ще завършват сделката. Според гръцки медии Германия е подготвена да поддържа и центровете за банкет на мигранти, които са ситуирани на 5 острова.

Над 1 млн. души са пристигнали на гръцките крайбрежия от разразяването на мигрантската рецесия през 2015 година, с цел да доближат Западна и Северна Европа. Около 60 000 души остават блокирани в страната след затварянето на така наречен Балкански маршрут през март 2016 година

Аналогична договорка Германия към този момент подписа с Испания, която за първите 7 месеца от годината одобри към 21 000 новопристигнали чужденци и по този начин се трансформира в топ дестинация за преселниците. Берлин е и в напреднали договаряния за сходно съглашение с Италия, което немското вътрешно министерство чака да бъде утвърдено в най-скоро време.

Убежище


Над 60 000 влизат единствено през Средиземно море


Повече от 1,6 милиона търсещи леговище, главно от Близкия изток и Африка, са влезнали в Германия от 2014 година Досега. Броят на мигрантите и бежанците, пристигнали в Европа през Средиземно море от началото на 2018 година към този момент надвиши 60 000 души, а повече от 1520 са починали или изчезнали.

Данните бяха изнесени неотдавна от Международната организация по миграцията (МОМ). Към началото на август в Европа са пристигнали 60 309 мигранти и бежанци, а починалите са над 1530 души. Повече от 24 600 мигранти и бежанци е приела Испания, близо 19 000 – Италия, към 16 500 – Гърция, към 250 – Малта и повече от 100 – Кипър.

Мерки


Извънредна среща за „ Олимпик “


Венета Асенова,
Труд, Стара Загора
 Премиерът Бойко Борисов, дружно с кмета Живко Тодоров и регионалния шеф Гергана Микова извърши инспекция на осъществяването на част от плановете, които се осъществят по Оперативна програма “Региони в напредък ”. Премиерът Бойко Борисов, дружно с кмета Живко Тодоров и регионалния шеф Гергана Микова извърши инспекция на осъществяването на част от плановете, които се осъществят по Оперативна програма “Региони в напредък ”.
Утре в 9:30 часа ще се организира среща с финансовия министър Владислав Горанов и Комисията за финансов контрол по проблема с банкрутиралото застрахователно сдружение “Олимпик ”. Това съобщи в Стара Загора министър председателят Бойко Борисов. В отговор на “Труд ” Борисов уточни, че след тази среща евентуално ще предложи на българските евродепутати да предизвикват смяна на европейското законодателство, с цел да се уточни по какъв начин тъкмо да се работи при сходни обстановки. Сайтът на Търговския указател се срина поради проблем с дискове на сървърите, само че ще бъде изцяло възобновен до сряда, сподели още Борисов. Що се отнася до желаното от Българска социалистическа партия изключително съвещание на Народното събрание по този въпрос – изключително е за тези, които са по почивки, ние сме на работа, сподели Борисов. От Българска социалистическа партия оповестиха, че внасят настояването си на следващия ден.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР