До 10 дни общо за една учебна година учениците могат

...
До 10 дни общо за една учебна година учениците могат
Коментари Харесай

До 10 дни учениците могат да отсъстват от училище с бележка от родител

До 10 дни общо за една образователна година учениците могат да отсъстват от учебно заведение с записка от родител. Тези уточнения дават от Регионалното ръководство на образованието в София-град във връзка въпроси по какви уважителни аргументи и при какви случаи учениците могат да отсъстват от учебно заведение, според член 62 от Наредбата за приобщаващото обучение.

Учениците могат да отсъстват по медицински аргументи, за което показват медицински документ до 3 образователни дни след връщането си в учебно заведение. Той би трябвало да бъде публикуван от общопрактикуващ доктор или от доктор в лечебно заведение.

До 3 образователни дни в една образователна година могат да отсъстват учениците и въз основа на стимулирано документално заявление от родителя до класния началник. Заявлението се подава преди отсъствието на ученика. Ако това е невероятно, родителят уведомява класния началник в телефонен диалог или по имейл и подава заявката до 3 образователни дни след връщането на ученика в учебно заведение.

До 7 образователни дни в една образователна година могат да отсъстват учениците с авансово позволение на шефа на учебното заведение въз основа на стимулирано документално заявление от родителя, в което в детайли се разказват аргументите за отсъствието.

В случай, че заявката не може да се подаде преди отсъствието на ученика, родителят уведомява за това класния началник в телефонен диалог или по имейл и подава заявката до 3 образователни дни след връщането на ученика в учебно заведение. Директорът на учебното заведение въз основа на заявката взема решение дали отсъствията на ученика са по уважителни аргументи.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР