Дo 10 дни Министерски съвет ще предложи решение за създаване

...
Дo 10 дни Министерски съвет ще предложи решение за създаване
Коментари Харесай

Създаваме единно държавно хранилище

Дo 10 дни Министерски съвет ще предложи решение за основаване на единно държавно вместилище. Това сподели вицепремиерът Томислав Дончев при започване на съвещанието на държавното управление във връзка със прекъсването на работата на Търговския указател, съобщи БГНЕС.
Дончев заяви, че от тази заран работят справките за настоящо положение. „ До няколко дни би трябвало да имаме всички функционалности на регистъра, налични за потребителите. И тъй като тази рецесия, колкото и да е огромна, това е единствено един от регистрите, които имаме страната. От понеделник Държавната организация „ Електронно управление” прави одит на софтуерното и хардуерно обезпечаване на всички осведомителни системи”, уточни Дончев. До края на седмицата ще има отчет.
„ По нормативно условие всеки сходен указател, всяка база от данни, би трябвало да е двойно и тройно обезпечена, информация би трябвало да се записва на два сървъра, в допълнение да се архивира, явно обаче има обстановки, където това не е задоволително. И това, което се случи преди няколко дни, е живо доказателство за това, “ уточни Дончев. Там всеки държавен указател още един път ще би трябвало да си прави копие от информацията.
„ Много е значимо, като го вършиме това, да има и надзор”, сподели министър председателят Бойко Борисов обръщайки се към Дончев.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР