До 10 декември остава максималната степен на опасност в Бали

...
До 10 декември остава максималната степен на опасност в Бали
Коментари Харесай

До 10 декември остава максималната степен на опасност в Бали

До 10 декември остава оптималната степен на заплаха в Бали поради изригването на вулкана, ситуиран на най-високата точка - връх Агунг. В тази връзка губернаторът на Бали Мейд Пангку Пастика предизвести в четвъртък, че " в идващите дни има заплаха от съществено изпускане на пепел ".
Едновременно с това индонезийската администрация за гражданска авиация осведоми за затварянето на летището, намиращо се на прилежащия остров Ломбок, което е известно и измежду задграничните туристи.
" Полетите ще бъдат прекратени до 1 декември ", обявиха от службата.
Официалният представител на Агенцията за попречване на естествени бедствия, Сутопо Нугрохо, съобщи пък, че освобождението на пепел през миналото денонощие е достигнало височина от към 2 километра, като 10-километровият радиус от кратера, остава рискова зона. Той акцентира още, че досега евакуираните от околните региони са 43 000 души, а другояче общият им брой е към 100 хиляди души.
БГНЕС напомня, че интернационалното летище на индонезийския остров също беше затворено затворено в продължение на 2 дни поради заплахата от изригването на вулкана. Вчера обаче то още веднъж стартира да работи. Властите го отвориха в 14:28 локално време (8:28 българско време).
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР