До 10 000 лв. се отпускат, за финансиране на проекти

...
До 10 000 лв. се отпускат, за финансиране на проекти
Коментари Харесай

До 10 000 лв. за работодатели, наели хора с увреждания

До 10 000 лева се отпускат, за финансиране на планове за обезпечаване на достъп до настоящи или разкривани нови работни места за лица с трайни увреждания в трудоспособна възраст.
Със средствата, работодателите могат да подават планове по Националната стратегия за претовареност на хората с увреждания. Това заяви министърът на труда и обществената политика Бисер Петков, който е на работно посещаване през днешния ден в Смолян. Проекти се одобряват до 13 август.
За всяко приспособено работно място, работодателите могат да получат до 10 000 лева, като би трябвало да запазят заетостта на наетите хора за не по-малко от 36 месеца след сключването на контракт за даване на средствата. Ще се отпускат средства и за подготовка и преквалификация на хора с увреждания. За тази цел работодателите ще могат да получат до 200 лева за един служащ.
Работното посещаване на министър Петков стартира със среща с кметът на община Смолян Николай Мелемов. На нея били разисквани редица настоящи въпроси в региона на труда и обществената сфера. Министър Петков съобщи, че законодателството, което се трансформира и развива, от ден на ден допуска децентрализация на процеса на обществени услуги и подкрепяне.
По думите му, този развой се регламентира с новия Закон за обществените услуги, който следва да влезе в действие от 1 януари 2020 година, както и с други нормативни промени.
„ Радвам, че в община Смолян има чудесно взаимоотношение сред поделенията на централизираните организации към Министерството на труда и обществената политика - Агенцията за обществено подкрепяне, Агенцията по заетостта, надлежно Главна ревизия по труда, със съответните служби в общинската администрация и управлението на общината.
Това е и гаранция за едно положително обслужване на потребителите на обществени услуги, на които общината е снабдител, по този начин и на бенефициентите на разнообразни обществени заплащания, които се нуждаят от тях “, сподели министър Петков.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР