До 1 млн. лв. безвъзмездно могат да получат фирмите за

...
До 1 млн. лв. безвъзмездно могат да получат фирмите за
Коментари Харесай

До 1 млн. лв. безвъзмездно могат да получат фирмите за ВЕИ и батерии


До 1 млн. лева безплатно могат да получат компаниите за ВЕИ и акумулатори. Това излиза наяве от документите по по Плана за възобновяване и резистентност. Вече са оповестени изискванията за кандидатстване.
Финансирането
От 100 000 лева до 1 млн. лева. безвъзмездно финансиране по Плана за възобновяване и резистентност могат да получат микро, дребни и междинни компании. Помощта е за инсталиране на фотоволтаични системи за произвеждане на електрическа енергия за лични потребности до 1 MW и акумулатори за предпазване на ток. Това плануват оповестените за публично разискване условия за кандидатстване. Целта на процедурата е да се насърчи прехода на частния бранш към екосъобразна активност.
Кой може да кандидатства?
От парите могат да се възползват микро, дребни и междинни предприятия, както и сдружения със междинна капитализация до 499 чиновници и сдружения до 1500 чиновници. Те могат да са от всички браншове на българската стопанска система като се изключи „ Селско, горско и рибно стопанство “, „ Производство и систематизиране на ел. и топлинна сила и на газообразни субстанции “, „ Финансови и застрахователни действия “ и част от „ Преработващата индустрия “.
СъфинансиранеСъфинансирането ще бъде между 35 – 50% в взаимозависимост от мястото на осъществяване на инвестицията и категорията на предприятието. Oбщият размер на безвъзмездното финансиране е 200 000 000 лева. Общественото разискване на изискванията за кандидатстване продължава до 12 януари 2023г.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР