До 1 млн. лева ще отпусне Община Варна за погасяване

...
До 1 млн. лева ще отпусне Община Варна за погасяване
Коментари Харесай

Община Варна чисти дълговете на Белодробната болница с 1 млн. лв.

До 1 млн. лв. ще отпусне Община Варна за погасяване на отговорностите на Специализираната болница за интензивно лекуване на пневмо-фтизиатрични болести – Варна. Решението беше взето с цялостно единогласие от Общински съвет – Варна, оповестяват от там.

Средствата ще бъдат предоставени като целева дотация за предпочитано погасяване на отговорности на лечебното заведение за трудови хонорари и осигуровки на личния състав, както и към „ Енерго-Про “ – Варна. Сумата ще бъде обезпечена от бюджета на Община Варна за тази година, прецизират от общината.

Местният парламент разпореди на шефа на лечебното заведение да внесе доклад за разходваните средства, както и предложение за увеличение на капитала на комерсиалното сдружение със цената на целевата дотация.

Председателят на Общинския съвет Тодор Балабанов съобщи, че за през днешния ден е планувана среща в Министерството на здравеопазването, на която ще бъдат водени диалози за решение на дългогодишния проблем с някогашния Тубдиспансер. „ Много се надяваме на позитивен резултат от срещата “, сподели Балабанов от трибуната в зала „ Пленарна “. Желанието на локалната власт, което  бе доказано и с решения на Общинския съвет, е активността на лечебното заведение да премине към някоя от огромните лечебни заведения в града, напомнят от общината.

„ Община Варна, макар че няма законов ангажимент, към този момент 13-14 години подкрепя “СБАЛПФЗ – Варна ЕООД ”. С днешното решение общата сума, която е осигурила общината за покриване на отговорностите за последните 10 години, става 4,5 млн. лв. “, декларират още от там. Според локалния парламент болничното заведение, обслужваща пациенти от няколко области в Северна България, натрупа задължения поради незадоволителната дотация от страна на страната.
Източник: zdrave.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР