До 1,78 млн. души е достигнал първият дебат за столицата,

...
До 1,78 млн. души е достигнал първият дебат за столицата,
Коментари Харесай

Първият дебат за София е достигнал до 1,78 млн. души

До 1,78 млн. души е достигнал първият спор за столицата, оповестяват от Дарик радио, където на 7 октомври претендентите за кмет на София Васил Терзиев и Антон Хекимян отговаряха на въпросите на програмния шеф Константин Вълков.

Разговорът е получил над 32 000 гледания във фейсбук профила на Дарик радио. 27 000 са гледанията в YouTube. 24 000 консуматори са избрали да видят словесната борба в уеб страницата на радиото.

Терзиев и Хекимян показаха позициите си по 15 основни тематики за София - липсата тук-там в детските ясли и градини, паркирането, паметниците, обект на противоречиви патриотични настроения, както и казуса с бездомните животни.

Почти 25% от всички, които са следили дебата и са чели за него в медиите, са на възраст сред 25 и 34 години, като 50,38% са дамите, а 49,65 на 100 - мъжете.
 Разпределение по пол.

Това сочат данните от изследване на компанията за медиен мониторинг “Сенсика ”, направено за интервала от 3 октомври, когато е оповестена новината за дебата, до 10,59 часа на 8 октомври, т.е., 24 часа след началото на дебата. Малко над 21% от хората, които са показали интерес към първия спор за София в границите на тези локални избори, са сред 35 и 44-годишни.
 Разпределение по възраст.

92% от всички, следили дебата, са от България. Сред феновете и читателите обаче има потребители от Съединени американски щати, Иран, Германия и Южна Африка.
 Разпределение по страни.

Онлайн медиите у нас са написали общо 576 публикации за дебата от деня на оповестяването му до 8 октомври, 24 часа след началото му.

“Сенсика ” преброява общо 156 изявления по тематиката във фейсбук и 110 в X (бивша туитър).

“Хекимян и Терзиев се препитаха взаимно по познания за столицата в двучасов спор ”, “Първи двубой: Хекимян даде обещание нови стандарти с нови хора, Терзиев – да не се помирява с посредствеността ”, “Първи избирателен спор сред Терзиев и Хекимян ” и “Дългоочакваният кметски спор по Дарик тази заран, Терзиев против Хекимян ” са единствено част от заглавията на онлайн медиите у нас.

Словесната борба приключи с блиц изявление на водещия Константин Вълков и посланията на двамата претенденти към гласоподавателите.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР