До 1,7 млн. души могат да умрат в САЩ заради

...
До 1,7 млн. души могат да умрат в САЩ заради
Коментари Харесай

Сценарии за коронавируса: В най-лошият умират до 1,7 млн. американци

До 1,7 млн. души могат да умрат в Съединени американски щати поради новия ковид в най-лошия вид, заяви The New York Times, базирайки се на специалисти.
Служители от Центъра за надзор и профилактика на болесттите в Съединени американски щати, както и специалисти по епидемиологични болести от разнообразни университети провели предишния месец конференция, на която разискали вероятните последици от новия вид ковид за Съединени американски щати. Те моделирали няколко разновидността за развиването на събитията въз основа на характерностите на вируса, темповете на разпространяването му и до каква степен тежко ще протича провокираното от него заболяване. След това към 50 групи от специалисти се срещнали с техните заключения и основали модели за разпространяването на вируса измежду популацията на Съединени американски щати.
Прогнозите им гласят, че за интервал от няколко месеца до над година с коноравирус могат да се заразят от 160 до 214 млн. души в страната. От 2,4 до 21 млн. души може да се нуждаят от хоспитализация, което ще подкопае националната здравна система, тъй като съгласно The New York Times Съединени американски щати разполагат с 925 000 оборудвани болнични кревати. И единствено към 10% от тях са предопределени за пациенти в сериозно положение. А от заболяването могат да починат от 200 000 до 1,7 милиона поданици на Съединени американски щати.
Световната здравна организация (СЗО) окачестви като пандемия взрива на новия ковид COVID-19. Заразените в света са 145 000 души от над 120 страни, към 70 000 са оздравели, а умрелите са над 5000 души.
От началото на 2020 година най-богатите хора в света изгубиха съвсем трилион $ поради коронаровирусната пандемия и срутва на нефтените цени, написа Bloomberg.
Към 12 март съвкупните загуби на 500-те най-богатите хора в света доближиха 331 милиарда $, което е най-големият срив в цялата 8-годишна история на рейтинга на богаташите, който сформира организацията. Така общите загуби на предприемачите са 950 милиарда $ от началото на годината. Те се лишили с 16% от съвкупното си положение.
В началото на 2020 година съвкупното положение на най-богатите хора в света наброяваше 6,1 трилиона $.
Най-много пострада босът на групата компании Louis Vuitton Moët Hennessy Бернар Арно, който загуби 9,5 милиарда $. Пострада и босът и създател на компанията Amazon Джеф Безос, останал без 8,1 милиарда $. Трети е Бил Гейтс, чието положение понижа с 6,9 милиарда $.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР