ДНСК потвърди, че е внесла жалба пред втора съдебна инстанция

...
ДНСК потвърди, че е внесла жалба пред втора съдебна инстанция
Коментари Харесай

ДНСК съобщи, че е внесла жалба срещу пускането на Златен век

ДНСК удостовери, че е внесла тъжба пред втора правосъдна инстанция поради небостъргача " Златен век ". Припомняме, че на първа инстанция съдът постанови, че възбраната на Дирекцията за народен строителен надзор би трябвало да падне и компания " Артекс " да продължи със градежа.
С Решение № 5229/30.07.20190 година на Административен съд – София град, постановено по административно дело № 4829/2019 година, съдът анулира като незаконосъобразна заповед РД-08-1/15.04.2019 година на началника на ДНСК, с която е подредено прекъсване поради нарушавания на градежа на постройката " Златен век ". С нея е подредено прекъсване и на градеж на изкоп/насип в прилежащ парцел за публично обслужване, под земята гараж и трафопост, осъществявани от " Артекс инженеринг " АД.
ДНСК смята, че е нарушен материалният закон. За да постанови решението си съдът е приел, че са позволени административно-производствени правила, които са в несъгласие с материално-правните разпореждания и противоречие с задачата на закона.
ДНСК апелира тези заключения на съда с доказателствения материал по делото в неговата целокупност.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР