ДНСК незабавно трябва да спре строителството на небостъргача на ул.

...
ДНСК незабавно трябва да спре строителството на небостъргача на ул.
Коментари Харесай

Искат оставката на шефа на ДНСК

ДНСК неотложно би трябвало да спре строителството на небостъргача на ул. " Златен рог " и шефът проектант Несторов да подаде оставка.

За това упорстват от ИК " Лозенец ", които дадоха отговор на брифинга на ДНСК с отворено писмо до медиите. Според тях проектант Несторов е потвърдил, че е " прислужник да олигархията " и по тази причина упорстват той да подаде оставка неотложно.

Според ИК " Лозенец " мнението на ДНСК наподобява по-скоро на " акробатика, почтена за цирк " Балкански ", в сравнение с за работа на държавна институция.

Невярно е изказванието на проектант Несторов , че съдът е зает да каже дали постройката е законна или не. Съдът е сезиран с тъжба, която желае от съда да принуди ДНСК да се произнесе по законността на строителството.

От Инициативен комитет " Лозенец " против построяването на небостъргача против Японския хотел пазят тезата за изтеклото през ноември 2017 година позволение за градеж към този момент съвсем година и половина.

От инициативния комитет припомнят думите на основния проектант на София, че разрешението за градеж е презаверено през 2012 г, ноември месец. 2017г. То към този момент е изтекло. На процедура това е самопризнание, че сега строителството се прави нелегално.

" Чл. 225 алинея 2 т. 2 от Закон за устройство на територията е безапелационен, че " Строеж или част от него е противозаконен, когато се прави... без утвърдени капиталови планове и/или без позволение за градеж ".

На тази база настояваме ДНСК неотложно да прекратят строителството, планът на постройката да бъде модифициран и да се приведе съгласно условията на Общия организационен проект за височина до 26 м, а не както сега изграждащите се 100-120м. ", декларират от ИК " Лозенец ". Те се опълчват на тезата, защитавана от Артекс, че строителното позволение може да бъде годно до 2020 година и назовават сходни разсъждения смехотворни .

" Черно на бяло е написано, че всички настоящи планове, които се преглеждат, се довършват по остарелият ред . А тези, които към този момент са с влезнало в действие позволение за градеж въобще не могат да се надяват да употребяват новите ремонти. Но нещо, което е употребено като услуга е удължаването на плана. Законът споделя, че е еднократно и новата последна дата се записва в решението. А тяхното решение споделя 19.11.2017 година и законът е явен - едно удължение. Няма място за пазарлък що се отнася до закона "

От ИК " Лозенец " о бясняват и термина " новация ", който самият проектант Несторов призна, че е научил напълно скоро - значи, че остарялото правно отношение се прекратява и се основава ново. Новото правно отношение би трябвало да бъде съобразено с новите правила по градоустройството.

Считаме, че след оставката на господин Цветанов, разумната последваща стъпка следва да бъде търсене на отговорност от страна на Дирекция " Национален строителен надзор ", които година и половина бездействат по този проблем. Очакваме оставката на арх. Несторов и прекъсване на строителството на върха на Лозенец.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР