ДНК тест е потвърдил самоличността на Ангел Христов, утре предстои

...
ДНК тест е потвърдил самоличността на Ангел Христов, утре предстои
Коментари Харесай

Демерджиев: ДНК тест потвърди, че починалият е Ангел Христов

ДНК тест е удостоверил самоличността на Ангел Христов, на следващия ден следва да се извърши и аутопсия, която да откри повода за гибелта му. Установено е, че той не е влезнал в страната със собствен документ за идентичност и че в случай че е употребил някакъв документ, той не е бил същински. Работи се и по версията Ангел Христов да не е влезнал жив в страната. Това съобщи вътрешният министър Иван Демерджиев. 



Засега единствената сигурна информация е, че това е трупът на Ангел Христов. Как и по кое време е влезнал в България околните му дават спорни сведения. Информацията за полет от Дубай не е била доказана, съобщи вътрешният министър Иван Демерджиев. 

Трупът на Ангел Христов към този момент е в София, няма данни все още за насилствена гибел. 

Демерджиев отхвърли парцелът, където е обитавал умрелият, да е бил иззет от страната. „ Полагаме сега старания да забележим дали на територията на страната се намира и другият така наречен брат Галев - Пламен Галев, тъй че всичко належащо се прави в тази посока “, сподели министърът.

Ангел Христов не е влезнал в страната с документ за личната си идентичност. 

Министър Демерджиев разяснява също, че има публикуван смъртен акт на лицето и в случай че не се е намесила полицията, към този момент е щял да бъде заровен и нямаше да могат да се създадат никакви проучвания.

Съобщението за гибелта на Ангел Христов е било направено на 3 юни в 8.00 часа сутринта, има и публикуван смъртен акт.  Той е завършен от длъжностно лице на община Дупница на 3 юни, откакто е получено известието за гибелта.

" Отново ще подчертая, за мен е необичайно, че нито при приемане на известието за гибелта, нито при издаването на смъртния акт, някой е уведомил полицията. Вследствие на нашата оперативна информация, че се готви погребението, ние намерихме тялото, закарахме го в София, в този момент към този момент се намира там и на следващия ден ще бъдат направени подробни проучвания. Днес се направиха такива, с цел да се откри самоличността и тя се удостовери ", посочи министърът.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР