ДНК анализ на намерена следа в Къщата на ужасите е

...
ДНК анализ на намерена следа в Къщата на ужасите е
Коментари Харесай

Шест месеца любов между Кети и Росен приключи с Къщата на ужасите

ДНК разбор на открита диря в Къщата на ужасите е издала причинителя на шесторното ликвидиране в Нови Искър Росен Ангелов. Това оповестиха на специфичен брифинг шефът на следствието Борислав Сарафов, гласекът на Министерство на вътрешните работи Младен Маринов, шефът на Столична дирекция на вътрешните работи Иво Иванов и градският прокурор Емилия Русинова.

Две денонощия откакто полицията уточни 56-годишния мъж за причинител на кървавото ликвидиране, Сарафов съобщи: " По безапелационен метод закононарушението е разкрито и потвърдено. ", написа в преглед " Монтор ".

Извършени са 16 огледа и претършуване на жилища и местности, назначени са 91 експертизи, от които 18 са ДНК разбори, 36 - биологични, 31 - сложни - физикохимични, балистични, дактилоскопични, 6 съдебно-медицински. Разпитани са 21 очевидци. Извършени са над 100 разследващи беседи, информации. От доказателствата по делото е открито, че е имал интимна връзка с убитата Кети Кюхова, траяла 6 месеца преди убийството, безапелационни са проверяващите.



„ Аутопсиите демонстрират, че всеки е погубен с по няколко изстрела и на всеки в главата има и по един надзорен изстрел “, заяви още Сарафов. На база тези доказателства Росен Желев Ангелов е притеглен като обвинен за шесторното ликвидиране в Нови Искър. Той ще дава отговор пред Темида за гибелта на автомонтьора Неделчо Юнаков, сина му Георги Юнаков, тъщата му Еленка Бурджиева, доведената му щерка Нанси Иванова, нейния другар Боби Иванов и втората му брачна половинка Кети Кюхова.

По време на брифинга стана ясно още, че Ангелов е без документи за идентичност, без адресна регистрация и не употребява транспортни средства. До късно нощес той още не бе хванат от службите и се търсеше. Прякорът на Росен бил Горския човек. Допълнителна компликация при издирването на Ангелов идвала от това, че мъжът е без работа и без благосъстоятелност.

56-годишният мъж има 3 присъди за отнемане от независимост. Първата била за кражба, по-късно е осъждан за обезчестяване, като е освободен условно предварително. Третата присъда е влезнала в действие през декември 2009 година и е за блудничество с малолетно дете, момиче на 12 година Осъден е на 8 година затвор, като присъдата е произнесена задочно, само че той не бил открит, с цел да бъде вкаран в пандиза. Затова още тогава е разгласен за общодържавно търсене. Проверката посочила обаче, че Ангелов и сега е обект е на още едно наказателно произвеждане за блудничество, което още е висящо.

През годините се търсеният се издържал като е вършел работа на свои познати против дребни суми. Има информация, че и на Кети е правил услуги и евентуално по този начин са се срещнали. Доказателствата, че Росен Ангелов е причинителят на убийството, се поддържат от ДНК разбор на следи, които сочат, че е работил самичък.

Градският прокурор Емилия Русинова разгласи, че с разпореждане от 4 януари 2018 година Ангелов е притеглен задочно, тъй като е разгласен за търсене. Главният секретар на Министерство на вътрешните работи Младен Маринов съобщи, че работата по случая продължава. По отношение на издирването има основана организация като са включени и сили на армията. Той още веднъж напомни, че Росен Ангелов е извънредно рисков. В пространствата, които е обитавал, са открити ръчни гранати, запалки. Местата, където е засичан, са наситени с полицейски сили. Гранична полиция също е включена в издирването.

Мотивът за убийството е персонален, обвързван е с интимни връзки с убитата. По свидетелски показания той станал раздразним, когато е отритнат и зарязан от дамата. Проявявал е ревнивост към мъжа, с който Кети е живеела. Останалите жертви са да се прикрие убийството на изгората му. Майката на Кети също е била наясно с тази нейна връзка. Също по този начин Кети по свидетелски показания е споделяла на Росен, че има проблеми във връзката си с Неделчо Юнаков.

Младенов допусна, че редът, в който са убити, е следният - първа е убита Кети, а след това останалите.

Тя евентуално е превозена до кладенеца. Оръжието към момента не е намерено. Гилзите от мястото на престъплението са от едно оръжие. На тефтерчето, открито в гората, е назначена експертиза, с цел да се разбере на кого е почеркът. Ангелов се е опитал да заличи следите, като е размествал телата.

„ Тази къща в тази нощ фактически е била къща на ужасите. Нямаме доказателства какво тъкмо е станало там, само че това, което имаме доказателства, е, че е умъртвил жертвите една по една, като се е качил да прочисти къщата от други лица, намиращи се там ", добави Сарафов. Първо са убити Неделчо и Георги. Вероятно Нанси и Боби са се качили на горния етаж на къщата, с цел да се скрият, и са убити след това. При Неделчо има следи от пострадване по ръцете, като евентуално е имало някаква битка, споделят още проверяващите.

Вероятно кучето е познало причинителя, тъй като там, където е убито, се допуска, че се е скрило. Според направения психопрофил на Росен Ангелов, когато е лежал в пандиза, той е образован, със повишено самочувствие, раздразним, с невисок предел на обществена зрялост.

В четвъртък вечерта Росен Ангелов бе разгласен публично за общодържавно търсене, като от Министерство на вътрешните работи приканиха хората, които имат информация за местонахождението на търсения, да подадат сигнали на тел. 112 или в най-близкото отделение на Министерство на вътрешните работи при обезпечена анонимност. От Министерство на вътрешните работи предизвестиха, че има възможност той да е въоръжен и рисков.

Междувременно от полицията разпространиха още една – настояща фотография на търсения.

От рано сутринта в петък пък бе възобновено издирването на Ангелов в периметъра към с. Луково. В издирването му бе включена както профилирана техника като бронираните „ Пустинни котки “ и бронетранспортьора на СОБТ, по този начин и хеликоптер, който облиташе региона в търсене на убиеца. Униформените бяха оградили селото и ревизираха документите на локалните, които влизат или излизат от него. Екип на „ Монитор “ стигна и до къщата, в която през последните дни се е укривал търсеният палач. Оглед на мястото сподели, че мъжът е упражнявал пукотевица в двора на вилата, като за задачата е бил наредил пластмасови шишета. По тях той е стрелял с въздушна пушка. В непосредственост се видя и огромно парче ламарина, по което също личаха следи от патрони, само че този път – изстреляни от бойно оръжие. Двуетажната къща, в която се криел килърът, се намира на самотно място във вилната зона на село Луково. Заради обстоятелството, че е отдалечена на 4 км от центъра на селото и това, че в близост няма други къщи, Ангелов си е гърмял необезпокоявано.

„ Като влязохме в къщата си личеше, че тя е населява напълно до неотдавна. Имаше приготвена храна. Беше затоплено и бяха включени компютър и електроуреди “, изясни кметът на селото Румен Колев, който до късно вечерта в петък помагаше на издирвачите да търсят следите на Горския човек.

Издирвачите откриха мъртвец край село Владо Тричков

Издирвачите, които потеглиха по следите на Росен Ангелов, откриха туп на мъж в река Искър, покрай село Владо Тричков. Още преди трупът да бъде изваден от водата, се появиха подозрения, че е допустимо той да е на килъра. След траяла близо час интервенция, в която се включиха даже и водолази, тялото бе извадено на брега, а първичната идентификация сподели, че то не на Росен Ангелов. Предполага се, че мъртвият е различен мъж – от Нови Искър, който липсващ при започване на декември.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР