Дните вече стават все по-къси, слънчевите лъчи все по-малко. Това

...
Дните вече стават все по-къси, слънчевите лъчи все по-малко. Това
Коментари Харесай

Как да подсилим имунната си система преди есенните месеци

Дните към този момент стават все по-къси, слънчевите лъчи все по-малко. Това са признаците, по които постоянно познаваме, че лятото си отива, с цел да бъде заместено от есента. Сезонът, в който за жалост стартират да върлуват грипове и настинки.

И като че ли не ни стига, че тогава започваме да се усещаме по-малко стимулирани и енергични, ами и по-често ни се случва да боледуваме. Убедени сме, че на никого не му харесва да топли леглото непрекъснато до момента в който се пробва да се възвърне след следващата простуда. И таман с цел да отстраняваме напълно опцията да се сблъскаме с вирусите, на помощ ни идват витамините, с които можем да подсилим имунната си система.

Витамин C

За тази цел един от най-хубавите разновидности е точно положителният ни остарял познайник, витамин C. Той е потвърдено ефикасен за подпомагането на имунитета. Но и освен това. Да понижава оксидативния стрес и да защищава от свободните радикали са измежду останалите му удобни влияе върху организма ни.
 Снимка 586579
 

С приемането на 200 mg витамин С дневно може да сме спокойни, че сме си помогнали в предотвратяването от появяването на признаци на простуда и грип. Нека не ни успокоява обаче фактът, че този витамин участва в доста храни и питиета, като цитрусите и соковете, да вземем за пример. Добре е витамин C да одобряваме и като добавка, с изключение на с храненията си, с цел да сме сигурни, че имунната ни система е оптимално подсилена.

Витамин D

Него си набираме в задоволително количество през лятото, когато слънцето е повече. Но през есента и зимата не можем да се радваме толкоз на слънчевите лъчи. И тези вести са неприятни освен тъй като това може да се отрази неприятно на настроението ни, само че и тъй като като цяло може да се усещаме неразположени и доста по-изморени.
 Снимка 586576
 

В тези случаи е целесъобразно да одобряваме витамин D като добавка. Така с изключение на с повече положително въодушевление и сила, ще помогнем на организма си и като укрепим костите си.

Витамин B комплекс

Както допуска и името, тези витамини оказват помощ на тялото ни да действа дейно и играят жизненоважна роля за цялостното ни здраве.
 Снимка 586577
 

Витамин B комплекс може да ни помогне да възвърнем силата си, да подобрим енергийните си равнища, да осигурим здравословна функционалност за мозъка ни, както и да подпомогнем на храносмилането.

Омега 3

Ефектите от недостиг на омега 3 несъмнено не звучат добре. Сред тях са чувството за отмалялост, сухота на кожата, както и промени в настроението, които могат да се влошат през зимата. Но положителната вест е, че можем да предотвратим всички тези нежелани реакции. И от нас не се изисква нищо повече от това просто да си набираме нужните ни равнища на омега 3.
 Снимка 586578
 

За задачата може да вземаме добавката, която подкрепя намаляването на риска от болести и възпаления, както и построяването на клетъчни мембрани. Те от своя страна пък са от решаващо значение за поддържането на всяка клетка в тялото ни здрава.

Пробиотици

Най-вероятно знаем, че те подкрепят храносмилането и усъвършенстват функционалността на червата като цяло. Също толкоз евентуално е да знаем и, че това е изключително значимо през есента и зимата. Но въпреки всичко, ще го напомним.

Заслужава си да сме наясно, че положителните бактерии в червата оказват помощ в битката с инфекциите, които могат да бъдат породени от вируси, паразити, дрожди и гъбички, много по-често срещани през есента и зимата.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР