Дните стават по-дълги, тревата вече е зелена, първите пролетни цветя

...
Дните стават по-дълги, тревата вече е зелена, първите пролетни цветя
Коментари Харесай

8 прости начини да облекчим пролетната умора

Дните стават по-дълги, тревата към този момент е зелена, първите пролетни цветя се появяват. Единственото, което пречи на насладата от слънцето, е пролетната отмалялост, която е типична за мнозина. През зимата тялото би трябвало да се оправи с неналичието на слънчева светлина, ниските температури. Не е изненадващо, че при започване на пролетта той дава отговор с отмалялост.
Следващите препоръки ще ви оказват помощ да възстановите силите си:
Ставайте рано
През пролетта дните стават по-дълги, ранната заран към този момент ви поздравява със слънчевите лъчи. Освен за душeвността, това ще помогне и за физическото здраве. Не забравяйте, че слънчевата светлина е значима за производството на витамин D, от който тялото се нуждае.
 9 трика, с които ще забравиш за полетната отмалялост 9 трика, с които ще забравиш за полетната отмалялост
Смяна на температурата, промяна на времето – промяна в настроението. През април доста хора се оплакват от пролетна отмалялост. Понякога то...
Разходка
Ходенето е естествено придвижване за човек, не го избягвайте. Напротив, пробвайте се да включите ходенето в всекидневието си допустимо най-често. Водете децата си на учебно заведение, в магазина и така нататък Разходките отстраняват напрежението и оказват помощ на тялото да се усеща естествено. Освен това т постоянното придвижване понижава риска от сърдечни болести, диабет, астма и доста други болести.
Опитайте йога
Йогата е неповторимо занятие, уместно за всеки. Особено се предлага за хора с проблеми с подвижността, ставни болести. Йога упражненията противодействат на депресията, облекчават болката.
Практикувайте градинарство
 10 метода да се справите с пролетната отмалялост 10 метода да се справите с пролетната отмалялост
Пролетната отмалялост е чест сателит на най-хубавия сезон в годината – този на пробуждането на природата и новия живот. Жалко е да го...
Косене на тревата, изгребване на листа, засаждане на цветя се смятат за умерена физическа интензивност. Препоръчва се да отделя към 2-3 часа седмично. Градинарството се предлага на хора с меланхолия и инсулт. Освен с добра физическа и психическа форма, тази активност ще ви възнагради с хубостта на задния ви двор или даже със здравословни плодове.
Яжте сезонни храни
В началото на пролетта изборът няма да е необятен, само че със своя ход, изключително към края, офертата ще се разшири доста. Сезонни артикули - свежи, вкусни, здравословни. Освен това те са богати на витамини, от които тялото се нуждае след сложна зима.
Носете слънчеви очила
Всички чакаме слънцето напролет. Но не би трябвало да се не помни да предпазвате на очите от ярки лъчи. Слънчевата светлина съдържа рисково UV излъчване. Може да навреди на очите, катаракта и рак на кожата към очите. Качествените слънчеви очила с задоволително UV филтър би трябвало да станат непрекъснат сателит на слънчевите дни.
 Десет метода по какъв начин да преодолеем пролетната отмалялост Десет метода по какъв начин да преодолеем пролетната отмалялост
Неприятната и мрачна зима към този момент е към края си и първите признаци на пролетта към този момент са факт. Наред със съживяването на природата, пролетта...
Плувайте
Плуването е идеално за всеки. Плуването ще усъвършенства положението на сърдечно-съдовата система, ще укрепи ставите и мускулите. Подходящ е и за възобновяване от пострадвания, интервенции. Като бонус плуването ще усъвършенства настроението ви и ще ви помогне да загубите непотребни килограми.
Карай си колелото
Колоезденето е друга спортна активност, която подхожда на съвсем всички. Можете да карате колело до работа, до учебно заведение или измежду природата. Или просто да се возиш. Като опция можете да употребявате велоергометър. Колоезденето укрепва сърцето, белите дробове и оказва помощ за понижаване на риска от сърдечни болести, инсулти и проблеми с кръвното налягане.
Не забравяйте мозъка си. Освен това се нуждае от грижи, изключително под формата на верен банкет на хранителни субстанции. Включването на пресни плодове и зеленчуци в диетата ще помогне за попълване на множеството витамини; разнообразни ядки и семена ще обезпечат сила. Не забравяйте за водата - спазвайте режима на пиянство.

Още от ЛЮБОПИТНО:


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР