дните след изборите за президент в САЩ, Facebook е направила

...
дните след изборите за президент в САЩ, Facebook е направила
Коментари Харесай

Facebook дала приоритет на "добри" новини след изборите

дните след изборите за президент в Съединени американски щати, Фейсбук е направила дребна, само че значима смяна в логаритъма си за асортимент на вести, оповестява в. The New York Times. Според негови източници, Марк Зукърбърг е разрешил логаритъмът да се промени, с цел да демонстрира най-вече "авторитетни вести ".

Идеята е била да се понижи разпространяването на дезинформация към изборите в Съединени американски щати. Изданието твърди, че логаритъмът е бил пренастроен да демонстрира предпочитано изявления на огромни медии като самата нея, както и CNN, NPR и други Същевременно, е било понижено разпространяването на уеб сайтове като Breitbart и Occupy Democrats.

Служителите наричали смяната "поток от по-хубави вести " и някои даже питали дали ще остане за непрекъснато. Фейсбук не удостоверява, само че и не отхвърля действието си.

"Има доста променливи, които имат роля във всяко продуктово решение, което вършим и всички са ориентирани към основаването на допустимо най-хубавото прекарване за хората ", споделя говоител на Фейсбук. Според компанията обявата на вестника основава "ограничено усещане " по какъв начин се взимат решенията в обществената мрежа.

Източниците на вестника настояват още, че преди изборите е имало предложение към евентуално подправени изявления да се прибавя още един линк, който да води към тествана инфомация. Обсъждани са били и други промени, които да дефинират новините като "добри " и "лоши " за света, както и какво им е въздействието върху бизнеса, т.е. по-малко неприятни вести значат по-малко прекарано време в уеб страницата.

Компанията отхвърля да взима решения въз основата на политически пристрастия. Тя търси баланс сред другите гледни точки и отзиви, като това се оказва комплицирано предизвикателство.

За още настоящи вести от Vesti.bg последвайте страницата ни в
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР