Дните се съкращават и температурите падат. Зимата става все по-опасна

...
Дните се съкращават и температурите падат. Зимата става все по-опасна
Коментари Харесай

Запазете близките си! Защо зимата е толкова опасна за живота на възрасните хора?

Дните се редуцират и температурите падат. Зимата става все по-опасна за възрастните хора. Докато множеството от нас могат просто да измъкнат огромното си палто, шал и ръкавици и да изкарат Коледа, то суровите условия съставляват разнообразни рискове за възрастните хора. Шокираща статистика сочи, че един човек безмилостно умира на всеки седем минути през зимата. Съществуват редица физически и душевен проблеми, които оказват изключително влияние върху пенсионерите, написа Metro. От жизненоважно значение е хората, които живеят сами или даже възрастните двойки, които могат да останат самотни, да получат поддръжка от семейство и другари в същото време на годината.

Здравни опасности

Естествено минусовите температури могат да провокират редица здравословни проблеми, изключително когато възрастните хора постоянно изпитват по-малко мраз, което ги прави по-податливи на хипотермия. Дори в случай че сезонът не е изключително тежък, ниските температури ни вършат по-уязвими от настинки и болки в гърлото, които са доста по-опасни за тези, които не са млади или здрави. Хората над 65 години нормално имат по-слаба имунна система, с цел да се оправят с инфекциите и гриповете. Друг въпрос, обвързван със зимата и възрастните хора, е дехидратацията, изключително за тези, които страдат от деменция.

Липса на извършения

Поради по-малката възможност да изоставен къщата през зимата, по-възрастните хора могат да страдат от липса на физически извършения. Въпреки това, даже в случай че не могат да се измъкнат навън, те могат да вършат някакво просто упражнение в личния си дом.

Руски топ диетолог с скъп съвет по какъв начин да не си докараме инсулт по празниците

Специалисти поучават възрастните: " Когато сте на закрито, пробвайте да не седите на едно място повече от час. Станете и се разходете в близост и разстилайте всевъзможни неща през целия ден. Ако е мъчно да се разхождате, можете да вършиме извършения на стола, до момента в който седите или стоите на гърба на един стол.

Нежелание да се употребява отопление

Изображението на уязвим възрастен човек, който замръзва под одеала в ненагрявания дом, е прекомерно постоянно срещано. Някои възрастни хора избират да затоплят домовете си по-малко, с цел да спестят пари за сметките си, изключително в случай че парите са проблем. Други може да не са склонни да потърсят помощ, в случай че има проблем с отоплението.

Доставка на храна и медикаменти

Докато множеството от нас са в положение да се развихрят в супермаркета, даже в случай че на открито е ледовито, това не е допустимо за всички. Семействата на възрастните хора би трябвало да подсигуряват, че има спомагателната храна в шкафовете или фризера при положение на повреда.

Падане върху лед

Ледените настилки съставляват заплаха за всеки през зимата. Падането може да има пагубни последствия за уязвимите хора. Поддържането със сол или пясък за бързо премахване на лед извън може да бъде животоспасяващо средство, когато температурите паднат.

Превод: БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР