Дните около Коледа са време за близки срещи със семейството,

...
Дните около Коледа са време за близки срещи със семейството,
Коментари Харесай

За неподозираната връзка между Коледата и прахосмукачката

Дните към Коледа са време за близки срещи със фамилията, дарове, някой и различен сантиментален сериал, повече часове, прекарани към масата, отколко над бюрото и на доста иглички от елхата по чорапите.

Поне по този начин беше при нас предходната година.

Когато ние, днешните 40- 45 годишни гръбнаци на стопанската система, бяхме деца, елхата се появяваше за малко и си отиваше бързо. Купувахме я директно преди Бъдни вечер и я изхвърляхме най-късно по Ивановден. Сега обаче традициите са други - целият коледен " rush ", който в един миг би трябвало да прерасне във " vibe ", стартира след края на Черния петък и нататък е ясно.

На 1 декември светва елхата на София - евентуално и на други градове в България, и се появяват коледните венци и украси. Под натиска на това празнично въодушевление, елхата у нас предходната година пристигна още на 10 декември - висока, китна и добре украсена.

Към 15-ти към този момент не беше чак толкоз китна, а към Коледа - нито беше китна, нито добре украсена.

Температурите у дома се оказаха непостижими за дървото, а размера му затрудни естествения трафик у нас, тъй че постоянно някой жител на дома закачаше с ръка, крайник, хълбок красивите ръчно правени играчки и част от тях падаха жертва на човекопотока, разбивайки се на хиляди дребни частици. Нищо не се троши по този начин сполучливо, както тънкостенна кристална играчка, излъчена от човек на човек в фамилията.

На 1 януари сутринта това, което беше останало от елхата, отиде в контейнера, а нас ни очакваше зелен килим от иглички, който не успяхме да почистим в идващите най-малко два месеца. Нямате концепция на какъв брой места могат да се появят тези дребни, зелени, бодливи напомняния за Коледа.

Така че, в случай че питате мен по какъв начин прекарах празниците предходната година - чистих. Всеки ден минавах с прахосмукачката към елхата, а по-късно проследявах и следите на игличките из целия апартамент.

Затова в този момент към момента нямаме елха, само че имаме нова прахосмукачка - подготвени за празниците.

 прахосмукачка филипс

Когато човек си купува прахосмукачка пораждат два въпроса - какво може тя и къде ще стои. Обикновено колкото повече " може " една прахосмукачка, толкоз повече плъгини и накрайници вървят с нея, респ. заема доста място. И постоянно това е проблем, тъй като вместо тя да ни служи, се оказва, че ние би трябвало да прибираме, да подреждаме по кутии и кашони, а по-късно, като решим да чистим, още веднъж да губим време във вадене и сглобяване.

Точно този проблем няма да срещнете с Philips AquaTrio Серия 9000 - по тази причина дано да я назовем изключение от правилото.

В случая става дума не просто за прахосмукачка, а за цяла система за изсъхнало, мокро и ръчно разчистване със лична стойка, на която комфортно да закачите всички елементи, без да се постанова да ги разглобявате. Почти като коледна елха, към която има практични дарове за цялата фамилия.

Сигурно при думата " система " част от читателите към този момент изпитват лек боязън, че става дума за някаква софистицирана технология, която се пуска с едно приложение и се стопира от други две.

Нищо сходно. AquaTrio серия 9000 представялва една база с два безкабелни отвесни накрайника, които елементарно се сменят съгласно това дали желаете да чистите изсъхнало или да измиете пода.



Има и спомагателни плъгини за ръчно разчистване, с които минавате тапицерии, ъгли и други труднодостъпни места.

Ако до момента чистенето на пода и килимите постоянно е било на ден занятие, с цел да се вижда оптимално добре мръсотията по земята, с Philips AquaTrio серия 9000 можете да си извършите чисто нов режим на работа, който да е до късно вечерта. Абсолютно никаква дневна светлина не ви би трябвало, даже назад.

Колкото по-тъмно, толкоз по-добре, тъй че трохите от содената питка на Бъдни вечер могат да изчезнат още преди да си легнете.

Причината е невероятната LED система от светлини по накрайника за изсъхнало разчистване, която по този начин добре осветява всяка прашинка или троха по земята, че те ви се костват великански.

Сигурно към този момент се чудите по какъв начин тази жена размени лампичките от елхата с лапичките на прахосмукачката, само че това не е напълно по този начин. И тази година ще имаме елха, която просто ще влезе у дома дружно с коледния дух и края на работните дни.

Между другото през годините доста пъти сме се триумели сред разновидностите за изкуствено дръвче, живо, само че обречено да не оцелее на жегата у дома и класическото отсечено дръвче. Пробвали сме всичко и нямаме правилен отговор, само че като че ли миризмата на същински бор е част от уханието на Коледа. Също както и следите от мокрите стъпки по пода.

Понеже не сме от фамилиите, които събуват гостите си по чорапи - не приемайте това изречение като покана за безконечния спор в България " Кое е по-възпитано vs.кое е по-добрe за нас и хигиената вкъщи ", апелирам - та у нас по празници се чисти много.

С AquaTrio серия 9000 това обаче не е никакъв проблем, защото може да мие пода, само че тогава ви би трябвало другият накрайник – този за интензивно измиване.

Важна детайлност е, че върху твърдите настилки няма потребност да минавате първо с накрайника за изсъхнало разчистване. Този за мокро в действителност прави и двете неща - и чисти, и измива.

Сигурно няма човек, на който да не му се налагало да хване в ръка моп. Привидно комфортно и бързо, само че с един голям проблем - след първото забърсване на пода и изплакването на гъбата в кофата, водата към този момент не е чиста. Колкото по-дълго го ползвате, толкоз по-мръсна става тя. До степен, че в един миг се чудите миете ли или мажете мръсотията назад по пода.

С накрайника за интензивно измиване и подът, и съвестта, че не се е налагало да събувате гостите ви, ще са чисти.

AquaTrio серия 9000 има два обособени резервоара - един за чистата вода, в която можете да добавите непенливия препарат за под на Philips и втори, в който отива мръсната.

Две необятни микрофибърни четки мият пода, до момента в който засмукваща мощ събира боклука и праха.

От акумулатора, благодарение на LCD екрана, избирате какъв брой вода да употребяват четките - степените са две. Ако сте с паркет, може би по-малкото количество, ще е по-добре за вас. Но в случай че имате плочки или саморазливна настилка, можете да действате и по-щедро.

 AquaTrio 9000

Батерията на прахосмукачката устоя към 40-45 минути. Едва ли ще ви се съберат толкоз минути едновременно почистване, тъй че в най-честата обстановка, един заряд ви стига за към две чистения. Има опция да се закупи и спомагателна батерия, с цел да сте оптимално самостоятелни.

Ако употребявате по-високата скорост на почистване, така наречен турбо режим, тогава батерията ще ви издържи към 25 минути, само че за това време и ще свършите повече работа.

След като приключите с миещата прахосмукачка, би трябвало да я сложите още веднъж поставката, с цел да включите режима за самопочиствана не четките.

Той трае 4 минути, в които те непрекъснато и на разнообразни по мощ обороти се обливат от чиста вода, тъй че да сте сигурни, че за идващия път ще бъдат напълно чисти.

След като завърши процедурата, ги вадите да изсъхнат. Изхвърляте мръсната вода от резервоара и се радвате на постигнатото. И идващите родственици и другари могат да заповядат.

 Прахосмукачка Филипс Аква Трио

Боклукът, събран от накрайника за изсъхнало разчистване, също се изхвърля ръчно, което значи, че леко би трябвало да се пазите, с цел да не попаднете в облак прахуляк.

Резервоарът му за отпадък е предпазен с двоен филтър - хартия и дунапрен, като вторият може да се пере на мивката и след това единствено би трябвало да го изчакате да изсъхне.

 Ръчната прахосмукачка се получава като махнете дългата тръба на тялото за изсъхнало разчистване и сложите или приставката за тапицерии или тръбата за ъгли и труднодостъпни места. Хубавото е, че още веднъж ползвате цялата мощ на устройството.

Звукът не е по никакъв начин провокиращ и като за прахосмукачка е напряко спокоен.

Ако би трябвало да въвличате разнообразни членове на фамилията в почистване имате три предложения към тях, с помощта на трите типа тела и накрайници, което ви дава малко по-големи шансове за триумф.

Освен това, моментът с LED лампите при сухото разчистване и ловенето на боклуците по земята може да бъде погледнат от радостната му страна и да се вкара детайл на игра.

Philips AquaTrio Серия 9000 има и патент за накрайника за мокро разчистване AquaSpin.

А пък цялата тази система с двете четки с висока скорост на въртене, към които отива непрекъснат приток на чиста вода, която ги мие, и отделянето на мръсната вода в независим контейнер, става допустима, с помощта на нещо, което от Philips назовават Aqua Diffusion.

Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР