Дните около Хелоуин са време, в което хората се маскират

...
Дните около Хелоуин са време, в което хората се маскират
Коментари Харесай

Опасно и заразно

Дните към Хелоуин са време, в което хората се маскират като гоблини, духове и други страшни същества. Но когато става въпрос за работното място, би трябвало да сме нащрек за евентуалното влияние на така наречен „ енергийните вампири “. Енергийните вампири може да не са това, което си представяте – те нямат зъби и не желаят да изпият кръвта ви, само че по собствен неповторим метод са опасност за триумфа и продуктивността на работното място.

Отрицателното влияние на енергийните вампири върху продуктивността на екипа може да бъде в действителност пагубно, в случай че не му се обърне внимание. Енергийните вампири са демонстрират по разнообразни способи, като постоянно изтощават прочувственото благоденствие на сътрудниците си до точка, в която продуктивността стопира и бизнес резултатите страдат. Някои може непрекъснато да се оплакват на сътрудниците си, да внасят лична , да изискват безпределно внимание, да задават повтарящи се въпроси, да не съумяват да си вземат уроци от неуспехите, да провокират спорове сред екипи или по различен метод да основават отрицателна и неприятна работна среда.

Макар че всички имаме неприятни дни, в които може да нямаме способността да дадем най-хубавото от себе си в работата, енергийните вампири наподобява носят негативност ден след ден, като в последна сметка оказват въздействие върху останалата част от екипа. За водачите може да бъде предизвикателство да схванат по какъв начин вярно да се оправят с един енергиен върколак, изключително по метод, който им дава нужния надзор, с цел да възстановят екипния дух и мотивация.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР