Дните около 24 май традиционно привличат стотици хора по родното

...
Дните около 24 май традиционно привличат стотици хора по родното
Коментари Харесай

Първите летовници вече се стичат по родното Черноморие

 Дните към 24 май обичайно притеглят стотици хора по родното Черноморие. Затова на множеството плажни линии към този момент има обходни двойки водни спасители, които да подсигуряват сигурността на първите летовници. Новият сезон започва публично на 1 юни.

Слънчев бряг е най-големият курортен комплекс, който младежите по традиция избират за първи плаж около абитуриентските балове. Затова от началото на седмицата дежурни спасители обхождат линията и подсигуряват сигурност, оповестява Нова тв.

" Имаме обходни двойки - на всеки плаж по 6 обходни двойки, т.е. по 12 спасителя на всеки един плаж. Работното ни време е цялостно, както и през сезона от 8 сутринта до 18 вечерта. Момчетата са с дълготраен стаж, виновни спасители ", сподели Здравка Кутрев - отговорник водно избавяне Слънчев бряг - Север и Централен.

Затова и първите гости на курорта са спокойни. " По-спокойно е по този начин със спасителите, другояче става доста рисково. Много са безотговорни хората и по този начин се усещаме доста по-сигурни ", сподели Свилена.

" По-спокойно стартира занапред сезонът, само че към този момент има много хора в курорта ", разяснява Тея.

И на този плаж, както на множеството набирането на водни спасители е част от провокациите, защото квалифицираните фрагменти са малко. " Работим най-вече с ядро от наши момчета, които са дългогодишни наши чиновници и които се подтикват отвън сезона ", показва още Здравка Кутрев.

Освен сигурността, която ще подсигуряват водните спасители на плажуващите, това лято концесионерите на Слънчев бряг - Централен и Северен са помислили и за още нещо - осветяване на пясъчната линия.

" Цялата линия е осветена от единия до другия край и по този начин сме подобрили сигурността на туристите. Има и жива защита, денонощна е и сега има, патрулират отново двойки. А към този момент от 1 юни стартират много съществени охранителни ограничения, денонощни на плажа ", разяснява Кирил Спасов - концесионер на Слънчев бряг - Север и Централен.

Това лято цените на чадърите и шезлонгите в Слънчев бряг остават непроменени.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР