Дните на неограничената скорост по популярните в Германия аутобани може

...
Дните на неограничената скорост по популярните в Германия аутобани може
Коментари Харесай

Опазването на климата застрашава скоростните аутобани в Германия

Дните на неограничената скорост по известните в Германия аутобани може да приключат , в случай че държавното управление одобри проектопредложения за запазване на климата , показани от комисия по бъдещето на превоза, оповестява " Гардиън ".

Комисията предлага да изготви рекомендации за понижаване на вредите за околната среда , породени от превоза, като предлага нарастване на налозите върху горивата и квотите за електрически транспортни средства , с цел да помогне на Германия най-сетне да извърши задачите за излъчвания на Европейския съюз.

Предложенията , обрисувани в проектодокумент, могат да се окажат спорни за жителите на Германия, чиято магистрална мрежа от десетилетия е известна с сектори , където водачите могат да тестват даже и най-бързите си коли , оповестява " Ройтерс ".

Германия може да бъде наранена от огромни санкции в Европейски Съюз , в случай че не успее да понижи излъчванията на парникови газове и отровни азотни оксиди. Емисиите от превоз , които не спадат от 1990 година насам, са съответна цел за понижаване .
 Европейски Съюз се съгласи да понижи излъчванията от колите с 37,5% до 2030 година
Европейски Съюз се съгласи да понижи излъчванията от колите с 37,5% до 2030 година

Също беше реализирано съглашение за междинна цел от 15%

Правителството е разграничено сред нуждата от отбрана на решаващата автомобилна промишленост на Германия , сложена пред поредност от скъпи кавги през последните години и нуждата от дейности за отбрана на бързо влошаващия се климат .

Документът показва, че ограниченията включват ограничаване на скоростта на автомагистралата до 130 км/ч , налог върху горивата с покачване от 2023 година, унищожаване на данъчните облекчения за дизеловите коли и квотите за продажби на електрически и хибридни коли . Тези ограничения могат да понижат с 50% излъчванията на парникови газове.

Комисията към момента не е подготвена с всички рекомендации, само че би трябвало да показа изводите си в края на март, а отчетът ще бъде включен в закона за изменението на климата , който държавното управление желае да одобри тази година. Комисията е наясно, че доста от нейните оферти са спорни.

" Не всяко решение или мярка ще бъдат признати. Ще са нужни политически умения, дипломатически умения и предпочитание за компромис , с цел да се реализиран задачите на изменението на климата ", разяснява комисията.
 Въглеродните излъчвания скачат рекордно в историята през 2018-а
Въглеродните излъчвания скачат рекордно в историята през 2018-а

А сякаш трябваше да намаляват
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР