Дни след разразилия се COVID-19 скандал на турнира в хърватския

...
Дни след разразилия се COVID-19 скандал на турнира в хърватския
Коментари Харесай

Лекарят на хърватските тенисисти: Чух се с Григор, но нямаше симптоми

Дни след разразилия се COVID-19 скандал на шампионата в хърватския град Задар, проговори лекарят на локалната тенис асоциация - Игро Борич. Той призна, че е разговарял по телефона с Григор Димитров след недоволствата на звездата, които се появиха три дни преди да стане ясно, че е инфектиран с ковид.

" Говорих с него в четвъртък по телефона по отношение на болки, които усеща в лакътя. Не ми е споделил нищо друго. Нямам информация, че не се е чувствал добре и дали е имал някакви признаци на ковид ", разяснява докторът, което поддържа тезата, че Гришо е пипнал болестта или на шампионата в Белград, или при визитата си в Хасково дни по-късно, защото има интервал, в който болният не усеща признаци.

" Смятам, че уредниците на тенис шампионатите в Белград и Задар позволиха една единствена неточност. На трибуните имаше прекалено много хора, които не съблюдаваха отдалеченост и нямаше дезинфектанти ", добави докторът.

В западната ни съседка интензивно се пробваха да изкарат Григор главен провинен за разпространяването на COVID-19 на шампионатите в Белград и Задар, като някои, измежду които и бащата на Новак - Сърджан Джокович, обявиха, че българинът бил болен още при идването си от Съединени американски щати и е донесъл вируса в Сърбия и Хърватия.

standartnews.com
Снимки: Булфото
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР