Дни след почистването на част от графитите в подлеза на

...
Дни след почистването на част от графитите в подлеза на
Коментари Харесай

Надраскаха подлез в центъра на Русе дни след почистването му

Дни след почистването на част от графитите в подлеза на кръговото кръстовище при ОД на Министерство на вътрешните работи в Русе, младежи взеха решение да показват измежду бял ден „ креативните “ си умения, оповестиха от локалната администрация в крайдунавския град.

Записите на общинските охранителни видеокамери са запечатали момента, в който две хипотетично малолетни лица употребяват спрей, с цел да изрисуват още веднъж почистените със специфичен гел стени.

„ Притеснително в тази ситуация е и че макар дейностите им, които се правят в светлата част на деня, съвсем никой от преминаващите не им прави забележка за осъщественото. Кадрите от вандалския акт са предадени на органите на реда, които търсят родителите им “, оповестиха от Община Русе.

Преди няколко месеца бяха избрани фасади в Русе, върху които да се изрисуват красиви сюжети от графити-артисти. Те ще могат да осъществят творбите си при удобни метеорологични условия, а Община Русе е осигурила спрейове за изявата им.

„ Явно обаче някои младежи нямат самообладание да показват креативен умения на друго място без да мислят, че публичните пространства би трябвало да са чисти и приветливи “, обявиха по този мотив от администрацията на русенския кмет.

Репортер: Андрей Кючуков
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР