Дни след като Велико народно събрание (ВНС), което да приеме

...
Дни след като Велико народно събрание (ВНС), което да приеме
Коментари Харесай

След новата си конституция ГЕРБ прати в историята и конституционната комисия

Дни откакто Велико национално заседание (ВНС), което да одобри нова конституция, ръководещите прекратиха пълномощията и на образуваната конституционна комисия. Тази странна конструкция трябваше да организира диспути и одобри оферти за промени в бъдещия нов главен закон. Легитимността ѝ обаче бе подложен под въпрос. Президентът Румен Радев сезира Конституционния съд с аргумента, че с тази комисия се нарушава настоящата конституция, тъй като се изземват пълномощията на Велико народно събрание.

Комисията на ГЕРБ бе под управлението на депутатката Десислава Атанасова и по този начин и не проработи действително. Българска социалистическа партия и Движение за права и свободи отхвърлиха да вземат участие в нея и по този начин нейни членове останаха единствено ГЕРБ, съдружните им сътрудници от " Обединени патриоти " и " Воля " на Веселин Марешки. Очаква се Конституционен съд да се каже дали комисията е в несъгласие с главния закон на 1 декември. Решението обаче ще е без особена тежест сега, защото депутатите побързаха да я закрият.

Проектът за привикване на Велико народно събрание също не получи поддръжката на опозицията и бе изначално жертван. Въпреки това ръководещите, обещавайки преди този момент диспути, които по този начин и не се състояха. За привикване на Велико народно събрание са нужни над 160 гласа. От ГЕРБ събраха едвам 111.

Така препоръчаният " рестарт на страната " от прем
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР