Дни след като приключи мандата си като председател на Камарата

...
Дни след като приключи мандата си като председател на Камарата
Коментари Харесай

Джон Бъркоу: Брекзит е най-голямата грешка след Втората световна война

Дни откакто завърши мандата си като ръководител на Камарата на общините, Джон Бъркоу назова Брекзит най-голямата неточност, която е била позволена от Англия след Втората международна война.
Бъркоу произнесе прощална тирада пред Международната прес асоциация, като разкри, че постоянно е бил за оставане в Европейски Съюз.

“Не мисля, че Брекзит оказва помощ на Обединеното кралство. Той е най-голямата неточност на страната ни след войната. Уважавам министър-председателя Джонсън, само че Брекзит не ни оказва помощ. По-добре е да бъдем част от властовия блок (на ЕС) ", съобщи Бъркоу.

Бъркоу отхвърля упреците, че е блокирал Брекзит и настойчиво твърди, че Народното събрание е предотвратил ранното овакантяване на Англия.

Като реакционер някогашният ръководител съставлява изборния регион Бъкингам от 1997 година насам. Сега има намерение да разгласява книга за живота си и следващата година се чака да се причисли към рентабилен кръг от оратори.

През десетилетието на председателското кресло Бъркоу защитаваше правата на депутатите от задните банки (вътрешнопартийните опозиционери), като направи незабавните въпроси значима част от парламентарния ден.

Бъркоу отхвърли и неотдавнашните мнения на основния прокурор Джефри Кокс, който разказа Уестминстър като “зомбиран парламент”. “Той има материалния минус, че напълно бърка. Парламентът въобще не е срам и свърши работата си добре ", възрази Бъркоу.

На негово място за ръководител на Британския парламент бе определен лейбъристкият народен представител Линдзи Хойл.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР