Дни след като последните данни на “Галъп интернешънъл оставиха формацията

...
Дни след като последните данни на “Галъп интернешънъл оставиха формацията
Коментари Харесай

Белгийското издание Politico: “Изправи се.БГ! Ние идваме!” влиза в парламента

Дни откакто последните данни на “Галъп интернешънъл ” оставиха групировката на Мая Манолова извън Народното събрание, социологията на брюкселското издание “Politico ” върна “Изправи се.БГ! Ние идваме! ” назад в парламента. Така разпоредбите на играта за по този начин наречените партии на статуквото се трансформира, тъй като линията на протеста остава на повече фронтове, въпреки и последният да е на 4-процентовия борд, пише Фрог Нюз.

Интригата сега фактически е на прага за влизането в Народното събрание. Не една и две социологически организации у нас предсказват, че партията на Манолова ще остане отвън Народното събрание. Някои даже заговориха за растеж в доверието по отношение на “Възраждане ” като я сложиха под 4-процентовия предел, само че все пак пред “Изправи се.БГ! Ние идваме! ”. “Politico ” обаче дава известна преднина на обединението на Манолова като въпреки всичко дава задоволителен брой гласове, с цел да може партията да влезе в Народно събрание.

Едва 1% е разликата на ИБГНИ с по този начин наречените патриотични обединения - “Възраждане ” и обединеният фронт на Валери Симеонов, Красимир Каракачанов и Веселин Марешки.

От тази развръзка ще зависи по какъв начин ще са подредени силите в идващото Народно заседание. Каракачанов и Симеонов наскоро бяха съдружни сътрудници в държавното управление на Борисов и в този смисъл той би срещнал въпреки и малобройни съдружници в тяхно лице. Предстои да стане ясно дали Борисовата партия ще остане изолирана.

Последните социологически данни на " Politico " демонстрират по-висок % дали своят вот за всяка една политическа групировка. Така да вземем за пример съгласно брюкселското издание за ГЕРБ биха дали своят вот 24%, а за Българска социалистическа партия - 16%.

Левицата остава втора политическа мощ, само че зад тила ѝ диша планът на някогашните служебни министри Кирил Петков и Асен Василев. Партията им " Продължаваме промяната " към момента натрупа доверие и сега печели 15% от благосклонностите на електората.

Погромът на " ИТН " продължава. Данните демонстрират, че гласувалите за групировката на Слави Трифонов са обърнали погледа си точно към плана на Петков - Василев. Това е главният електорат, от който дърпа новата групировка на хоризонта. Има Такъв Народ е изгубила 11% от доверието си от изборите на 11-ти юли, когато се подреди като първа политическа мощ в парламента.

Впечатление прави още, че " Демократична България " също губи част от инерцията си и сега се подрежда предпоследна в парламента с 9% от гласовете - едвам 1% е разликата на обединяването пред Движение за права и свободи. Партията на Мустафа Карадайъ обаче разчита най-вече на корав електорат и печели 10% от гласовете - с 1% по-малко от регистрираните гласове за групировката по време на изборите през юли.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР