Дни преди заседанието на Общото събрание на ООН в Ню

...
Дни преди заседанието на Общото събрание на ООН в Ню
Коментари Харесай

Анкара заплаши Никозия

Дни преди съвещанието на Общото заседание на Организация на обединените нации в Ню Йорк и по време на опитите за рестартирането на договарянията за обединяване на Кипър, Анкара повтори своите планове да пази правата на турските киприоти на острова, написа електронното издание на гръцкия вестник Kathimerini.

“Тези, които си мислят, че благосъстоянието на острова и на района принадлежи единствено на тях, ще би трябвало да се изправят пред решителността на Турция и на турските киприоти “, съобщи президентът на Турция Реджеп Тайип Ердоган на конференция в Анкара, съобщи организация " Фокус ".

Той добави, че Военновъздушните сили и флота на страната ще обезпечат сигурността на сондажните действия в Източното Средиземноморие на Турция и приетата от Анкара Севернокипърска Турска република (СКТР). Освен това министърът на защитата на Турция Хулуси Акар, съобщи, че страната е решена да пази правата на турските киприоти, тъкмо както е била подготвена да го направи през 1974 година, когато Турция нахлува в Кипър.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР