Дни преди своя втори рожден ден, детският научен център в

...
Дни преди своя втори рожден ден, детският научен център в
Коментари Харесай

С MyMuzeiko музеят влиза и в дома на децата



Дни преди своя втори рожден ден, детският теоретичен център в партньорство с VIVACOM показва MyMuzeiko - уеб портал, който разрешава на посетителите да пренесат вкъщи просветителното си прекарване в Музейко. MyMuzeiko задълбочава интереса на дребните откриватели в обичаните им научни дисциплини.

Още със старта си преди две години Музейко предприе новаторския метод в образованието – да въодушевява научните ползи от най-ранна възраст, като подтиква децата сами да опитват и по пътя на откривателството да получават нови познания. Като компания, която се стреми да бъде софтуерен водач в образованието, VIVACOM поддържа модерната идея на Музейко през цялото време и две години по-късно двете организации започват уеб портала My Muzeiko.

Това е платформа, посредством която посетителите на музея удължават своето вълнуващо прекарване и отвън него. Благодарение на технологиите, с My Muzeiko за първи път у нас вършим крачка към същинско персонализиране на наученото в едно музейно пространство.

Системата работи благодарение на мобилни четци, ситуирани на територията на целия музей. Чрез особено конфигурирано на тях Android приложение посетителите могат да сканират гривните си за вход и по този начин да отбележат кои научни области са забавни за тях.

Тези сфери на ползи се генерират автоматизирано в профила, който всеки родител или клиент може да си сътвори в платформата My Muzeiko. Чрез нея те ще получават най-новата и забавна информация в съответните области, поднесена на наличен за децата език.

My Muzeiko може да се употребява комфортно както на компютър, по този начин и на таблет или мобилен телефон, а профилите се основават елементарно с регистрация в платформата и са добре предпазени.

Съвсем скоро посетителите на Музейко ще могат да достъпят в портала освен забавна информация по тематиките, които ги вълнуват, само че и личните им фотоси и видеоклипове, направени в Музейко.

Предстои създаване на специфична секция за учители в My Muzeiko. Една от задачите на уеб портала е да се развие като платформа за практични интерактивни образователни действия, които учителите да употребяват в час.

My Muzeiko е създаден от компанията Indeavr и екип на детския теоретичен център с софтуерната поддръжка на VIVACOM. Информационното наличие на платформата се приготвя с поддръжката на БГ Наука и BBC Знание.

Източник: pcworld.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР