Дни преди президентите Доналд Тръмп и Си Дзинпин да застанат

...
Дни преди президентите Доналд Тръмп и Си Дзинпин да застанат
Коментари Харесай

Стивън Мнучин: Търговската сделка между САЩ и Китай е на 90% готова

Дни преди президентите Доналд Тръмп и Си Дзинпин да застанат очи в очи в Осака по време на срещата на страните от Г-20, американският финансов министър Стивън Мнучин удостовери, че двете страни са напът да реализират съглашение.

" Ние сме на 90% подготвени (бел.ред.: със сделката) и мисля, че това е пътят, по който ще успеем да реализираме това ", е декларирал той пред CNBC.

По неговите думи Доналд Тръмп и Си Дзинпин безспорно могат да имат напредък по комерсиалните договаряния в границите на срещата на Г-20 в края на седмицата.

" Съобщението, което желаеме да бъде чуто, е това, че желаеме да се върнем още веднъж на масата и да продължим договарянията, тъй като считам, че ще има добър резултат, както за тяхната икономи, както и за американската от уравновесени търговски връзки ", разяснява Мнучин.

" Обнадежден съм, че можем да работим за този проект. Президентът Тръмп и Си Дзинпин работят в тяхно съдействие по въпроса. Имахме продуктивна среща в границите на предходното събиране на Г-20 ", добавя финансовият министър.

Според него договорка може да има до края на годината. За задачата обаче би трябвало да бъдат направени " нужните старания ". /money.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР