Дни преди поредното заседание на спецсъда срещу кмета на Галиче

...
Дни преди поредното заседание на спецсъда срещу кмета на Галиче
Коментари Харесай

Ценко Чоков лекува хемороиди преди делото си в спецсъда

Дни преди следващото съвещание на спецсъда против кмета на Галиче Ценко Чоков и групата му, подсъдимият е изведен от килията на софийския затвор. Той към този момент се намира в болничното заведение на Министерство на вътрешните работи, където го лекуват от хемороиди и полипи на дебелото черво.

Очаква се над 20 души да се явят като очевидци. Някои от към този момент разпитаните са в чужбина, тъй като не имат вяра, че кметът ще бъде наказан. Много е евентуално един от призованите Емил Марков да не се яви пред съда, откакто бе пребит съвсем до гибел пред дома си в Галиче от мутри на Чоков, охраняващи парцелите му, написа "Конкурент ".

Под домакински арест е дребният му наследник Мартин, който също е упрекнат като участник в бандата за рекет и тормоз. След сигналите, че дребният наследник на кмета Мартин Чоков не съблюдава наложената му мярка за неотклонение, ченгета поставили на крайници му GPS гривна, настояват хората от селото, които наблюдават дали подсъдимият съблюдава закона. Те сигнализираха няколко пъти, че Чоков-младши е засичан да снове с джипове из региона. Сега Мартин е изместен и в дома на майка си Цветелина Нелова, който е наобиколен с камери.

Междувременно стана ясно, че след приключването на 72-часовото задържане в ареста на Вачо Петков, който грубо преби очевидец по делото против Чоков в Галиче, съдът в Бяла Слатина му е определил домакински арест. Миналата седмица пред дома му Емил Марков бе обичай с тръба от Петков. С пукнат череп, счупена ръка и други контузии и с заплаха за живота, потърпевшия бе превозен в плевенската болница. Според околните на Марков, той е бил заплашван и притискан да се откаже да свидетелства срещу Чоков.

Мярката за неотклонение пък Петков ще изтърпи в дома си в близкото до Галиче село Търнава.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР