Дни преди отварянето на зимния трансферен прозорец Ливърпул обяви привличането

...
Дни преди отварянето на зимния трансферен прозорец Ливърпул обяви привличането
Коментари Харесай

Защо "Върджил", а не "Ван Дайк"?

Дни преди отварянето на зимния трансферен прозорец " Ливърпул " разгласи привличането на Върджил Ван Дайк от " Саутхемптън ". Изненадващо освен тъй като става въпрос за централен бранител - нехарактерно попълнение за мърсисайдци в последните години, само че и поради внушителната трансферна сума - 85 млн. евро.

Въодушевлението измежду почитателите на " алените " бе голямо и фланелките с №4 вървяха като топъл самун. Новият най-скъп защитник в света обаче още веднъж избра на гърба му да се изписва неговото лично име, а не фамилното. Стотици хиляди последователи на " Ливърпул " останаха разочаровани, тъй като към този момент си бяха поръчали екипи с " Ван Дайк ".

Причината за решението на някогашния капитан на " Саутхемптън " , където той също бе " Върджил ", а не " Ван Дайк ", се оказа не волност, а фамилна драма, водеща началото си от 2004 година Тогава бащата на 12-годишния Върджил - Рон, напуща майката Хелън и трите си деца.

" Върджил реализира доста, имайки поради какъв брой сложен живот имаше. Баща му ги напусна и по този начин и не получи амнистия. Истината е, че по-късно Рон пропусна много значими години и се отдалечи от фамилията, а цялата тежест падна върху Хелън. Тя е героят в тази история ", споделя Стивън Фо Сиеув - чичо на Върджил по майчина линия.

" Никой не би махнал името на татко си от своя екип без съображение. Върджил ясно сподели по какъв начин се усеща "

" Хелън бе на цялостно работно време, по-късно се прибираше вкъщи, готвеше и се занимаваше с децата. Рон е добър човек, само че това не е задоволително, с цел да бъдеш и добър татко. Той се ожени още веднъж по-късно, а новата му брачна половинка напълно го отдалечи от най-големия му наследник Върджил. ", прибавя Стивън.

Думите на Сиеув намират удостоверение и от случилото се в обществените мрежи след прекосяването на Ван Дайк в " Ливърпул ". Баща му Рон написал, че се гордее със сина си, само че братът на Върджил - Джордан, коментирал: " Нямаш право да казваш такива неща ".

На идващия ден Ван Дайк-старши, ефирен механик по специалност, дава изявление пред вестник " Сън ", в което упреква роднините на майката Хелън, че ползата им към футболната кариера на Върджил идва чак откакто той стартира да печели доста пари.

" Тъжно ми е за Рон. Той желае да бъде непосредствен с децата си, само че с Върджил съвсем не си приказват поради Хелън ", коментира Ико Станеке - един от най-хубавите другари на Рон Ван Дайк.

" Аз съм единственият, който знае за какво Върджил се трансформира в това, което е сега. На никого от страната на Хелън не му пукаше за кариерата на Върджил, до момента в който той не стана експерт. Мога да опиша обстановката с една дума - пари ", изяснява Рон.

Всъщност бащата на Върджил в действителност го предизвиква да не се отхвърля от футбола и вози малчугана за тренировките във " Вилбродус " Бреда (U14), след това и във " Вилем II " (U17). Рон обаче е по-скоро водач на Върджил в сравнение с родител.

" Като дребен живях с баща известно време, само че не беше по никакъв начин прелестно. После се върнах при майка ми. Впоследствие той опита още веднъж да се сближим, само че не желаех да го виждам. Може би ще стане след години, само че не ми липсва. ", споделя Върджил пред медиите в родината си.

Върджил към момента не е дал прошка на Рон. Двамата се чуват все по-рядко, изключително откакто преди две години холандският национал кани татко си на един мач на " Саутхемптън " във Висшата лига, само че получава отвод. Рон Ван Дайк отвръща, че заслужава повече.

Междувременно новият най-скъп бранител купува на майка си Хелън нова къща, оказва помощ и на брат си Джордан и сестра си Дженифър. Не е не запомнил и съдържателите на " Oncle Jean " - ресторанът в родната си Бреда. Там той е готвач в тийнейджърските си години. Тогава работи против 3 $ на час, с цел да поддържа жива фантазията си един ден да стане професионален футболист.

Успя. Стана и най-скъпия бранител в света. Дебютира за " Ливърпул " с надвит гол в дербито на Мърсисайд .

Но той е просто " Върджил ", а не " Ван Дайк "...

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР