Дни преди Карнавала в Русе, на площад Свобода“ пред Съдебната

...
Дни преди Карнавала в Русе, на площад Свобода“ пред Съдебната
Коментари Харесай

Карнавална еуфория превзема Русе

Дни преди Карнавала в Русе, на площад „ Свобода “ пред Съдебната палата, доброволци ще рисуват приказни герои, фигури и животни по лицата на деца и младежи. От 19 до 21 юни в часовете от 10:30 ч. до 14 ч. и от 17:30 ч. до 20 ч. младежи от Испания, Португалия, Гърция, Италия, Тунис, Египет и Азербайджан Ви чакат на площада, с цел да нарисуват обичания Ви воин или да изработят маска дружно с вас. Доброволците са в града, с цел да разпространяват обичайния Русенски карнавал, както и да „ възпламенят “ повече младежи да вземат участие в него. Те са в Русе от 1 юни по план на Сдружение „ Вдъхновение “, който се осъществя в партньорство с Младежки дом Русе и с поддръжката на Община Русе „ Доброволчеството: Стъпка нагоре в твоя живот “ на  Стратегическа доброволческа работа, финансиран от ЦРЧР по  стратегия „ Еразъм+ “.
През предходната седмица гостите посетиха някои от главните и междинни и учебни заведения в града, където демонстрираха на нашите младежи посредством презентации и игри, които приготвиха по време на плана, по какъв начин се чества карнавал в техните страни. В презентациите си доброволците показаха стратегия „ Еразъм+ “ и опциите, които тя предлага на младежите, като обърнаха особено внимание на доброволчески планове и юношески обмени.
 Гостите учиха български език, показаха флашмоб и раздаваха флаери за карнавала. Имаше и междукултурни вечери, в които младежите пяха и танцуваха обичайни песни и танци.
Актуални вести за тях може да получите на особено основания профил в инстаграм: @thecarnivalofruse.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР