Дни преди финала на Шампионската лига между Реал Мадрид и

...
Дни преди финала на Шампионската лига между Реал Мадрид и
Коментари Харесай

Прокобата на финалите, която тегне над Клоп

Дни преди финала на Шампионската лига сред Реал Мадрид и Ливърпул, много неприятна статистика за мениджъра на „ алените “ Юрген Клоп извадиха в Испания. Изданието AS уточни, че като че ли поличба тегне над треньора на британския гранд, когато стигне до край.

От въпросната медия пишат, че немският експерт досега два пъти е докарвал собствен отбор до решителния стадий на европейски клубен шампионат, като и в двата случая е губел.

Стадионът в Киев чака 63 000 за финала на Шампионската лига

Първият случай датира от сезон 2012/13, когато е отпред на Борусия Дортмунд. Извел отбора до шампионската купа в Бундеслигата в предходните две акции, през идващия сезон треньорът ловко „ дърпа конците “ на отбора си в Шампионската лига, като го извежда до финала. На полуфиналита „ жълто-черните “ отстраняват не кого и да е, а Реал Мадрид и по този начин се стига до напълно немския конфликт на „ Уембли “. Лондон обаче не се оказва благополучен за Клоп, чийто състав губи с 1:2 от Байерн Мюнхен.

Следващият случай, в който Клоп извежда собствен отбор на край е през сезон 2015/16 към този момент като управител на Ливърпул. Турнирът обаче не е Шампионска лига, а Лига Европа. В решителния за трофея мач „ алените “ би трябвало да мерят сили със Севиля, но испанският отбор се оказва непреодолимо затруднение. Севилци надделяват с 3:1 оставят мърсисайдци с празни ръце.

Ловрен преди финала: Ние няма какво да губим

Сега Клоп за трети път доближава край в конкуренция на Стария континент, написа още AS, и следва да се разбере дали прокобата ще бъде счупена.

„ Кралете “ се борят да защитят трофея си от предходния сезон и да завоюват шампионата за трета порена година. Задачата им обаче няма да бъде лесна, защото против тях ще се изправи бойкият отбор на Ливърпул.

Реал Мадрид и Ливърпул се изправят един против различен на 24 май от 21.45 часа в Киев.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР