Дни преди фаталният удар, довел до смъртта на 18-годишния Алекс

...
Дни преди фаталният удар, довел до смъртта на 18-годишния Алекс
Коментари Харесай

Дни преди нападението на Алекс кметът на Бяла издал заповед за вечерен час

Дни преди съдбовният удар, довел до гибелта на 18-годишния Алекс в Бяла, кметът на града въвел заповед за засилен полицейски надзор, инспекции и вечерен час. Димитър Славов допуска, че в случай че полицията е предходна и разгонила групата, нападнала момчето, той щеше да е жив.

От полицията обаче му дали отговор, че районните полицейски ръководства имат сериозен недокомплект и няма екипи в РПУ Белене. Причината да издаде тази заповед е ваканцията и скучаещите младежи.

Славов съобщи, че се надява медийният напън да продължи, с цел да се стигне до разплитане на случката. Според него неспазването на разпоредбите е в основата на нелепата преживелица. Даде образец с това, че преди седмица на същото място е имало нахлуване с нож сред българи, само че никой не е протестирал, а причинителят се разхожда. Имало е хванати с чували опиати, които получили условни присъди.

Бяла е във втори ден печал.

Още през цялото време лекарите предупреждаваха, че положението на Алекс е извънредно тежко и първите 7-8 дни след контузията може да са съдбовни. От болничното заведение отхвърлиха да разясняват съответната причина за гибелта, защото следва аутопсия.

„ При постъпването беше в кома, с тежка черепно-мозъчна контузия, имаше анезокория, като дясната зеница беше по-широка от лявата, имаше кървене от слуховия проход, което е белег за фрактура въз основата на черепа”, уточни доктор Огнян Игнатов, завеждащ неврохирургия в УМБАЛ-Русе.

Очаква се прокуратурата да преквалифицира обвиняването на 32-годишния нападател Валентин Маринов от причиняване на междинна телесна щета в непредумишлено ликвидиране. -->
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР