Дни преди да настъпи астрономическата зима температурите у нас ще

...
Дни преди да настъпи астрономическата зима температурите у нас ще
Коментари Харесай

Зимата продължава с високи температури

Дни преди да настъпи астрономическата зима температурите у нас ще бъдат извънредно високи за сезона. В началото на настъпващата седмица оптималните температури ще доближат 15 градуса, въпреки че в неделя, 22 декември в 6 часа сутринта у нас ще настъпи зимата.

Вчера и през днешния ден жителите на морските ни градове всеобщо си направиха разходки по морския бряг, а някои смелчаци даже се съблякоха и се изкъпаха в морето.

През идващото денонощие преносът на въздушни маси над страната ще е от югозапад и температурите ще се покачват. Над равнинната част от страната ще се образува ниска слоеста облачност или мъгла и видимостта ще е понижена. Временно усъвършенстване на видимостта ще настава в следобедните часове, оповестиха от Национален институт по метеорология и хидрология.

Над планинските региони през нощта ще бъде най-вече ясно, а денем - най-вече слънчево. Максималните температури ще бъдат сред 10-15 градуса, по-ниски ще остават дневните температури в местата с трайна мъгла. Минималните температури ще бъдат сред 0 и 5 градуса.

Над Черноморието преди обяд тук-там ще има мъгла или ниска слоеста облачност. След обяд ще настава скъсване на облачността и усъвършенстване на видимостта. Ще е съвсем безшумно. Максимални температури на въздуха - 13-15 градуса. Температурата на морската вода е 13-15 градуса. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

Над планините ще бъде най-вече слънчево. Ще духа до сдържан югозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра към 11 градуса, на 2000 метра - към 6 градуса.

Във вторник и сряда над страната от югозапад ще продължи да се придвижват топли въздушни маси. По поречието на Дунав, в котловините и тук-там в Горнотракийската равнина заран ще бъде с мъгли, ниска облачност и понижена видимост, които в обособени региони ще се задържат все по-дълго.

Дневните температури там ще остават по-ниски - до 4-8 градуса. В останалата част от страната ще бъде най-вече слънчево, стоплянето ще продължи. Значително по-високи от нормалните ще бъдат температурите в Предбалкана, където дневните ще доближават 15-18 градуса. Минималните температури ще бъдат най-вече сред 0 и 5 градуса, в югоизточните региони до 8 градуса.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР