Дни на руското кино в България От днес до 30

...
Дни на руското кино в България От днес до 30
Коментари Харесай

Дни на руското кино в България

Дни на съветското кино в България
От през днешния ден до 30 август 2018 година ще се проведат Дни на съветското кино в България. Нови съветски киноленти ще се излъчват на две площадки – от 22 до 28 август в Руския културно-информационен център в София, а от 25 август до 30 август – във Фестивалния и конгресен център във Варна.

Проектът се осъществя в границите на интернационалното културно съдействие в региона на киното сред Руската Федерация и Република България, ориентиран е към подсилване на двустранните връзки в региона на киното и продължава да среща българските фенове с многостранната просвета на Русия.

В програмата на прожекциите от фестивала влизат актуалните съветски филми: „ Салют-7 ” на режисьора Клим Шипенко, „ Блокбастер ” на режисьора Наташа Тюлпанова, „ Нашествието ” на Федор Бондарчук, „ Селфи ” на режисьора Николай Хомерики, „ Подхвърлен ” на Иван И. Твердовский, „ Давай! ” на Кирил Плетньов и „ Монах и дявол ” на Николай Достал.

Церемонията по откриването на фестивала в София ще се състои на 22 август от 19.00 часа в Руския културно-информационен център. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР