Дни на отворените врати ще се състоят на 29 и

...
Дни на отворените врати ще се състоят на 29 и
Коментари Харесай

Дни на отворените врати за кандидат-студенти в ТУ

" Дни на отворените порти " ще се състоят на 29 и 30 ноември в Техническия университет /ТУ/ в София, заяви пресцентърът на висшето учебно заведение.

Основната цел на самодейността е възпитаници от горните класове - бъдещите кандидат-студенти, да посетят лабораториите на университета, да се срещнат с опциите за образование и с положителните вероятности за професионално развиване. Поканени са възпитаници от София и страната, които имат интерес към инженерните науки. За тях ще са отворени лабораториите по оптоелектроника и оптични връзки, видеокомуникации и технологии, електрически апарати и релейна отбрана, виртуална действителност, мехатроника и осведомителна техника, технология на машиностроенето, металорежещи машини, електронна микроскопия, химия, автоматизирано планиране в електрониката и микроелектрониката, импулсна, цифрова и микропроцесорна схемотехника и други.

Пред учениците преподаватели ще показват модерни системи и технологии в региона на компютърните науки, електрониката, телекомуникациите, машиностроенето, превоза.

Дните на отворените порти са част от кандидатстудентската акция на Техническия университет в София, който за образователната 2018/2019 година регистрира нараснал интерес у младежите към инженерните специалности. Признание за високото равнище на образование е и присъдената оценка по институционалната акредитация на ТУ-София - 9,56, показват от университета.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР