Дневно в спешното отделение на УМБАЛ Св. Анна -София АД

...
Дневно в спешното отделение на УМБАЛ Св. Анна -София АД
Коментари Харесай

Д-р Славчо Близнаков: По 30 линейки на ден или 1000 на месец карат пациенти в „Св. Анна“

Дневно в незабавното поделение на УМБАЛ " Св. Анна " -София АД водят пациенти в 30 коли за спешна помощ, което на месец прави по 1000, а на година по 12 000. 30% от превозените в тях са потърпевши в произшествия.

Това сподели изпълнителният шеф на УМБАЛ „ Св. Анна “ доктор Славчо Близнаков, съобщи кореспондент на БГНЕС.

19-годишният Феди Башур, наследник на Жорж Башур, който през вчерашния ден самокатастрофира на 37-ия км. на Автомагистрала „ Тракия “ в посока Пловдив е с заплаха за живота. „ В извънредно тежко положение е младият мъж, който е настанен в реанимация с тежка черепно-мозъчна контузия. Много тежка е черепно-мозъчната контузия със сериозна увреда на черепа и мозъка и положението е тежко. Той е на апаратно дишане в реанимация. Прогнозата за него е по-скоро песимистична “, съобщи доктор Близнаков. Той добави, че участвалата в случая фолкпевица Емилия и нейният другар Жорж Башур са отвън заплаха и до няколко дни ще бъдат изписани.

„ Жената е настанена в хирургия с гръдно-коремна контузия, без заплаха за живота и е под наблюдаване. Другият мъж е настанен в лицево-челюстна хирургия с обработени контузии, без заплаха за живота. Няма да има никакви последствия за здравето на певицата и нейният другар ”, сподели още той.

Изпълнителният шеф добави, че 6-ма от потърпевшите при автобусната злополука на Автомагистрала „ Тракия “, където ТИР избута от пътното платно автобус на градския превоз са в болничното заведение. „ Има един, който е в по-тежко положение. Вчера е опериран. Направена му е мозъчна интервенция. В момента е в медикаментозна кома. Също е на уред. Той остава с заплаха за живота “, посочи изпълнителният шеф на лечебното заведение. Той посочи, че останалите потърпевши са отвън заплаха за живота и се възвръщат в другите отделения на болничното заведение. /БГНЕС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР