Дневният сън има положителен ефект върху здравето и намалява риска

...
Дневният сън има положителен ефект върху здравето и намалява риска
Коментари Харесай

Кои пози са опасни при сън

Дневният сън има позитивен резултат върху здравето и понижава риска от сърдечно-съдови болести. Това разяснява основният кардиолог в Министерството на здравеопазването на република Крим Валери Садовой, представен от zdrave.to.

Според него дневният сън е отмора освен за сърцето, само че и за целия организъм. Понижава кръвното налягане и ви кара да се чувствате по-свежи. Както отбелязва кардиологът, дневният сън е поведенчески стандарт.

„ Има избрани поведенчески стандарти. Ако човек е привикнал да почива денем от детството си, тогава, в зрелост, той ще има потребност от дневен сън. Но, за жалост, доста хора нямат време да почиват денем. Осемчасовата отмора е това, което е в действителност е постижимо и препоръчително “, декларира докторът.

Що се отнася до стойката за спане, кардиолог предлага да спите лежащ по тил. Спането на една страна е вредно за гръбначния дирек, а позата, при която спите по стомах покачва вътреабдоминалното налягане.

Спането в седнало състояние е още по-опасно, предизвестява експертът.

„ Седналата поза оказва неприятно въздействие върху сърцето, покачва вътреабдоминалното налягане “, заключи Валери Садовой.

Източник: skafeto.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР