Дневният ред предвижда разглеждане на предложение от Кмета на община

...
Дневният ред предвижда разглеждане на предложение от Кмета на община
Коментари Харесай

Комисия Финанси и бюджет взема важни решения, касаещи бизнеса, родителите и Градски транспорт


Дневният ред планува разглеждане на предложение от Кмета на община Варна относно установяване на икономическа рамка за 2020 година, по контракт за публичен транспорт на пасажери. Предвиденото заплащане е близо 35 стотинки за километър пробег без Данък добавена стойност. Цялата сума, въз основата на 10 милиона и 600 хиляди километра пробег на година, възлиза на 3 милиона 670 хиляди лв. без Данък добавена стойност. 

По време на отдалеченото съвещание ще бъде изслушан шефът на дирекция " Финанси и бюджет “ Стефка Господинова относно отражение на изключителното състояние върху приходната и разходната част на бюджета на Община Варна за 2020 година

Предстои да бъде прегледано предложение от Кмета на община Варна по отношение на разрастващата пандемия от COVID19 и оповестеното изключително състояние в страната.

Съветниците би трябвало да гласоподават решението за освобождението на родителите от таксите за ясли и детски градини в интервала на изключителното състояние, както и освобождението на водачите от заплащането на такса за " синя зона " в същия интервал. По предложение на кмета, Общинският съвет би трябвало да освободи още от захлащането на такси, наеми и цени на услуги обектите, които попадат в заповедта на министъра за опазването на здравето и са затворени. Сред тях са пазари, борси, площади, тротоари, улични платна, вендинг машини и други, които са навън.

Общинският съвет би трябвало да удължи срокът за възнаграждение на дължимите месечни такси, наеми, цени на услуги и концесии за всички останали обекти, които са отвън обсега на заповедта.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР